Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεπτέμβριος: Οι 8 ξένες σειρές που πρέπει να δείτε αυτόν τον μήνα

Σεπτέμβριος: Οι 8 ξένες σειρές που πρέπει να δείτε αυτόν τον μήνα

Φέτος τον Σεπτέμβρη, επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια: την παρακολούθηση ξένων σειρών!

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου σηματοδοτεί την επιστροφή στους κανονικούς μας ρυθμούς, καθώς αφήνουμε σιγά-σιγά πίσω μας το καλοκαίρι (αν και προς το παρόν οι υψηλές θερμοκρασίες μας κρατάνε έξω). Ένας από τους κύριους λόγους για να αδημονείτε για τον Σεπτέμβρη είναι η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν. Η παρακολούθηση ξένων σειρών έχει εξάλλου… εγγραφεί στο DNA του Έλληνα και είναι η νούμερο 1 επιλογή χαλάρωσης για τα φθινοπωρινά απογεύματα και βράδια.

Αν και η πλειονότητα των τηλεοπτικών σειρών ξεκινούν από τον Οκτώβρη, ο Σεπτέμβριος έχει ένα πλούσιο μενού από επιλογές. Εμείς βρήκαμε τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, καθώς και αγαπημένες σειρές που επιστρέφουν αυτόν τον μήνα σε γνωστές πλατφόρμες streaming και τηλεοπτικά κανάλια. Κάποιες από αυτές θα βγουν όλες μαζί, οπότε ενδείκνυνται για binge watching, ενώ άλλες θα έχουν νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα.

Νέες σειρές

«The Spy» (Ο κατάσκοπος) – 6 Σεπτεμβρίου, Netflix

O Σάσα Μπάρον Κοέν είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός – αλλά και παρεξηγημένος, λόγω των ψαγμένων κωμωδιών του και των περσόνων που έχει δημιουργήσει κατά καιρούς. Όποτε δοκιμάζεται όμως σε σοβαρούς ρόλους, εκπλήσσει ευχάριστα και αυτό αναμένεται να συμβεί και στον «Κατάσκοπο».

Εμπνευσμένο από πραγματική ιστορία, η νέα σειρά με τον Κοέν ως Eli Cohen ακολουθεί έναν κατάσκοπο της Μοσάντ που, στην προσπάθεια του να βοηθήσει την πατρίδα του, πάει undercover και χάνεται μεταξύ των δύο ταυτοτήτων του.

«Undone» – 13 Σεπτεμβρίου, Amazon Prime Video

Αρκετοί τις σνομπάρουν, αλλά οι σειρές animation για ενήλικες έχουν έρθει για να μείνουν καθώς μέσα από τα έγχρωμά τους πλάνα και τους στακάτους διαλόγους τους πραγματεύονται σοβαρά ζητήματα. Το Undone είναι η δεύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για… μεγάλα παιδιά του Raphael Bob-Waksberg, μετά το τεράστιας επιτυχίας BoJack Horseman.

Χρησιμοποιώντας ένα πιο ρεαλιστικό στυλ animation, η επιστημονικής φαντασίας σειρά ακολουθεί την 28χρονη Άλμα, η οποία σχεδόν χάνει τη ζωή της σε τροχαίο. Μετά το τροχαίο, συνειδητοποιεί ότι μπορεί να αντιληφθεί διαφορετικά τον χρόνο και χρησιμοποιεί το νέο της χάρισμα για να λύσει τον φόνο του πατέρα της.

Στο «Undone» θα αναγνωρίσετε τις μορφές και τις φωνές του Μπομπ Όντενκιρκ και της Ρόζα Σάλαζαρ.

«Τhe Politician» (Ο πολιτικός) – 27 Σεπτεμβρίου, Netflix

Όπως πολλές άλλες συνάδελφοι της από τον κινηματογράφο, η Γκουίνεθ Πάλτροου ακολουθεί τη μόδα της εποχής και επιστρέφει έπειτα από πολύ καιρό στους δέκτες μας μέσω της νέας σειράς του Netflix, «Τhe Politician». Στη σειρά, η Γκουίνεθ υποδύεται τη μητέρα του Πέιτον Χόμπαρτ, ενός πλουσιόπαιδου που θέλει να γίνει πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου (κάτι σαν το δικό μας δεκαπενταμελές) με κάθε κόστος.

Ο κακομαθημένος Πέιτον είναι υιοθετημένος γιος ενός δισεκατομμυριούχου και περιμένει ότι με τα χρήματα του θα καταφέρει να εκλεγεί πολύ εύκολα, ξεκινώντας έτσι μία λαμπρή πολιτική καριέρα η οποία τελικά θα τον οδηγήσει στον Λευκό Οίκο. Για να γίνει, όμως, πρόεδρος των ΗΠΑ, πρέπει πρώτα να τελειώσει το Λύκειο…

Πέρα από τη Γκουίνεθ Πάλτροου, στη σειρά παίζουν οι Μπεν Πλατ, Τζέσικα Λανγκ και Μπομπ Μπάλαμπαν. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ράιαν Μέρφι.

Σειρές που επιστρέφουν

«Τhe Deuce» – 3ος κύκλος, 9 Σεπτεμβρίου, HBO

To «Τhe Deuce» επιστρέφει για τον τρίτο και τελευταίο κύκλο του. Η σειρά δεν προσφέρει απλά μία ματιά στο πώς αναπτύχθηκε η βιομηχανία του πορνό στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970, αλλά απεικονίζει εις βάθος την πολιτική ατμόσφαιρα και την κοινωνική κατάστασης στο «Μεγάλο Μήλο» εκείνη την εποχή.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι γνωστοί ηθοποιοί Τζέιμς Φράνκο και Μάγκι Γκίλενχααλ.

https://youtu.be/H3dRarfihaw

American Horror Story: 1984 – 9ος κύκλος, 18 Σεπτεμβρίου, FX

Για τον 9ο της κύκλο, η σειρά ανθολογίας πηγαίνει στη δεκαετία του ’80, παίρνοντας μία σελίδα από το… βιβλίο που άνοιξε το Stranger Things. Οι αναφορές στην εποχή πολλές και το στόρι θυμίζει πολύ τα αιματηρά θρίλερ των eighties.

Το γνώριμο πλέον καστ του American Horror Story επιστρέφει για άλλη μία φορά στην πλειονότητά του: Emma Roberts, Billie Lourd, Cody Fern, John Carroll Lynch και Leslie Grossman θα πλαισιωθούν από τους «καινούργιους» Matthew Morrison, Angelica Ross και Gus Kenworthy.

The Good Place – 4ος κύκλος, 26 Σεπτεμβρίου, NBC

Τελευταίος κύκλος είναι ο φετινός και για το The Good Place, τη γλυκόπικρη μαύρη κωμωδία με τις υπαρξιακές αναζητήσεις. Μέσα από μία μινιμαλιστική σκηνοθεσία, οι 4 πρωταγωνιστές – με τη βοήθεια του Μάικλ – προσπαθούν επιτέλους να βρουν μία καλύτερη – μετά θάνατον – ζωή στον Παράδεισο.

H γλυκιά Κρίστεν Μπελ, ο Τεντ Ντάνσον και η Τζαμίλα Τζαμίλ είναι τα πιο γνωστά ονόματα στο καστ της σειράς.

Young Sheldon – 3ος κύκλος, 26 Σεπτεμβρίου, CBS

Μπορεί το Big Bang Theory να μας αποχαιρέτησε τη σεζόν που μας πέρασε, αλλά το spin-off με τις περιπέτειες του νεαρού Σέλντον συνεχίζει δυνατά και συμπληρώνει το κενό στο είδος των sitcoms.

How to Get Away with Murder – 6ος κύκλος, 26 Σεπτεμβρίου, ABC

Tέλος εποχής έρχεται και για το How to Get Away with Murder. Εξάλλου, πόσες φορές μπορούν οι πρωταγωνιστές να κάνουν ή να είναι μάρτυρες σε φόνο και να τη βγάλουν καθαρή;

Ενώ μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικούς φόνους ανά κύκλο, ο έκτος και τελευταίος κύκλος της σειράς-φαινόμενο λογικά θα συνεχίσει από εκεί που μας άφησε η πέμπτη σεζόν.

Η σειρά πάντως μας χάρισε πολλές εμβληματικές ερμηνείες από την πάντα ποιοτική Βαιόλα Ντέιβις.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις σειρές που ξεκινούν τον φετινό Σεπτέμβρη, η πιο πλήρης λίστα που βρήκαμε είναι αυτή.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024