Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε συναγερμό η Πυροσβεστική: Πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Βάρδα Ηλείας, Σαλαμίνα και Αχαΐα

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική: Πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο, Βάρδα Ηλείας, Σαλαμίνα και Αχαΐα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω των δύο μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας

Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε διάφορες περιοχές της χώρας προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε Σαλαμίνα, Αχαΐα, Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας.

Αμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τα δύο νέα πύρινα μέτωπα στα Βασιλικά της Σαλαμίνας και στην περιοχή Ριόλος της Αχαΐας.

Η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα καίει ξερά χόρτα και στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε και  σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ριόλος της Δυτικής Αχαΐας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 3 καναντέρ.

Συναγερμός, όμως, έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω των δύο μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας. Στα σημεία έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, λόγω των υψηλών ανέμων που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Φωτιά 🔥 τώρα, πιθανόν στο ποικίλο Όρος στην Πετρούπολη

Δημοσιεύτηκε από Alive News στις Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Φωτιά στο Ποικίλο Όρος Φώτο:Βίκυ Διώτη

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στιςΣάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Εχει πιασει φωτια στο ποικιλο ορος

Δημοσιεύτηκε από Μαρια. Σταυροπουλου στιςΣάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Πύρινο μέτωπο και στην Ηλεία

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, σύμφωνα με το ilialive.gr, η μια με αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό, καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Βάρδας. Η γυναίκα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

Καλύτερη ωστόσο η εικόνα της φωτιάς, που ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Βάρδας. Παράλληλα, η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου που είχε κλείσει στο σημείο, έχει παραδοθεί κανονικά στη κυκλοφορία.

 Σύμφωνα με το patrisnews, υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα αυτή τη στιγμή: το πρώτο κοντά στην Ε.Ο. και τον ποταμό Βέργα καίει γεωργική έκταση με καλαμιές, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο Συρμπάνι Βάρδας και έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Χάρτης με τις περιοχές

Σύμφωνα με τον χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και τις Περιφέρειες αλλά και τους Δήμους των περιοχών με υψηλό κίνδυνο, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου σε περίπτωση τυχόν κινδύνου τα επεισόδια να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Κατηγορία κινδύνου 4 υπάρχει στις εξής περιοχές:

  1. Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων.
  2. Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος).
  3. Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία).
  4. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Σκύρος).
  5. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία).
  6. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024