Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να γυρίσουν πιο φίλοι απ’ ό,τι έφυγαν

Να γυρίσουν πιο φίλοι απ’ ό,τι έφυγαν

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είπε αυτή την ατάκα χθες, αλλά ασφαλώς την ενστερνίζεται και θέλει να τη δει να παίρνει σάρκα και οστά, άμποτε και μετά τις 15 Σεπτεμβρίου!

Kαλοτάξιδη, καλότυχη και όλα τα δέοντα και τα συμπαρομαρτούντα…

Στην εθνική ομάδα μπάσκετ αναφέρομαι, η οποία έβαλε από χθες πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη φιλοδοξία και την προσδοκία να επιστρέψει οίκαδε, όσο πιο αργά γίνεται!

Ει δυνατόν μάλιστα, να επιστρέψει και με αυτό που είναι ευκταίον, δηλαδή το δαιμονοποιημένο μετάλλιο που τη στοιχειώνει εδώ και δέκα χρόνια!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όποτε φεύγει η Εθνική για ένα τέτοιο ταξίδι, μου έρχεται στο μυαλό μια σοφή κουβέντα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που την έκανε σύνθημα και μάλιστα υπό τύπον… καραμέλας καθ’ όλη τη θητεία του στον πάγκο της ομάδας της οποίας αποτελεί την εμβληματικότερη φιγούρα.

«Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων πρέπει να γυρίσουμε πιο φίλοι απ’ όσο είμαστε τώρα που φεύγουμε»!

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν είπε αυτή την ατάκα χθες, αλλά ασφαλώς την ενστερνίζεται και θέλει να τη δει να παίρνει σάρκα και οστά, άμποτε και μετά τις 15 Σεπτεμβρίου!

Εδώ είναι όλα τα λεφτά σε τέτοιες επιχειρήσεις: να μείνει η ομάδα ενωμένη, συσπειρωμένη, δυνατή και αποφασισμένη από την ώρα του check in στο αεροδρόμιο, μέχρι τη στιγμή που τα μέλη της θα μαζεύουν τις βαλίτσες τους στον ιμάντα του Ελευθέριος Βενιζέλος!

Πέρα από τα υψηλά σχήματα, τις αμυντικές αντιδράσεις, τα pick n’ roll, τα eurostep του Αντετοκούνμπο, τα πεταχτάρια του Πρίντεζη, τις ασίστ του Καλάθη και τα λοιπά αγωνιστικά θέματα, τα κυρίως ζητούμενα είναι η πνευματική δύναμη και η ετοιμότητα στα μεγάλα ματς και δη στα νοκάουτ, όπου ξεχωρίζουν οι καλές από τις μεγάλες ομάδες.

Από το 2009 και πέρα, όσες φορές η Εθνική βρέθηκε ένα βήμα από τη ζώνη των μεταλλίων, δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έμεινε εκτός νυμφώνος.

Στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα κληθεί να παίξει δυο τέτοια ματς για να σκάσει μύτη στην τετράδα. Ιδού λοιπόν η Σαγκάη και το Πεκίνο, ιδού και το πήδημα!

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024