Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισχύλεια: Στις 25 Αυγούστου αρχίζει το φεστιβάλ στην Ελευσίνα

Αισχύλεια: Στις 25 Αυγούστου αρχίζει το φεστιβάλ στην Ελευσίνα

Από τις 25 Αυγούστου και για περισσότερο από ένα μήνα (ως τις 28 Σεπτεμβρίου), με επίκεντρο το Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας -τον χώρο που λειτουργεί ως το κατεξοχήν τοπόσημο του Φεστιβάλ-, αλλά και με τη συμμετοχή χώρων όπως ο αρχαιολογικός χώρος και η παραλία της πόλης, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από θεατρικές, μουσικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τα φετινά Αισχύλεια στην Ελευσίνα, η οποία εξάλλου θα είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Η Λίνα Νικολακοπούλου ανοίγει με συναυλία της στις 25 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, τα «Αισχύλεια», ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ της χώρας, που φέτος συμπληρώνει 45 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα.

Το φεστιβάλ στήριξαν διαχρονικά από το 1975 όλες οι δημοτικές Αρχές της πόλης.

Έως τις 28 Σεπτεμβρίου, στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο του παραλιακού μετώπου της πόλης, θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, κινηματογράφο και χορό.

Τα εικαστικά των «Αισχυλείων», σήμα κατατεθέν του θεσμού στο Παλαιό Ελαιουργείο, έχει αναλάβει η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, η οποία θα εγκαινιάσει την προαναγγελθείσα εγκατάσταση «Τιτάνες, πέτρες και κόκκαλα» της Μαρίας Παπαδημητρίου.

«Το φεστιβάλ Αισχύλεια ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ανανέωση και στο μετασχηματισμό του, και αυτό γίνεται με τη συμμετοχή των ανθρώπων του. Παντού συμμετέχουν άνθρωποι, της πόλης κι όχι μόνο» τόνισε στην παρουσίαση του προγράμματος των «Αισχυλείων» η επικεφαλής του φεστιβάλ, Κωνσταντίνα Μαρούγκα, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας.

«Χρέος τιμής όλων των δημοτικών Αρχών ήταν και είναι να στηρίξουν τον θεσμό και να του δίνουν την ελευθερία και την αυτονομία των επιλογών που θα εξασφαλίσουν την εξέλιξή του» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024