Θα αποχαιρετήσουν τη Βρετανία έχοντας καθίσει στην άμμο και απολαμβάνοντας ευρωπαϊκά μενού: η πρωτότυπη ιδέα Ολλανδού ενόψει του Brexit που αναρτήθηκε άρεσε σε χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που ανάρτησε στο Facebook ο Ρον Τέκουκ το Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στην παραλία του χωριού Βάικ αν Ζε, στη δυτική Ολλανδία, στις 31 Οκτωβρίου, την προγραμματισμένη ημερομηνία του διαζυγίου μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Το μενού θα περιλαμβάνει «ολλανδικά τσιπς, γαλλικό κρασί και γερμανικές μπύρες που οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ξαπλωμένοι σε σεζ λονγκ».

Μέσα σε μερικές ημέρες, για την εκδήλωση του Ρον Τέκουκ, δήλωσαν συμμετοχή σχεδόν 7.000 πολίτες, ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον άλλοι 52.000.

Ο Ολλανδός, που είναι ιδιαίτερα δραστήριος στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, δεν περίμενε τέτοιον ενθουσιασμό. «Πρέπει να είναι ωραίος αποχαιρετισμός προς καλό φίλο που ξεκινά συναρπαστική περιπέτεια αλλά ίσως όχι πολύ σοφή», δήλωσε στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Τραγούδια «αποχωρισμού»

Καθώς η βρετανική κουλτούρα έχει βαρύνουσα σημασία στην Ολλανδία, μοιάζει φυσιολoγικό να οργανωθεί γιορτή που θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική με την ευκαιρία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, εξήγησε ο Ρον Τεκούκ στο ANP.

Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η εκδήλωση, συγκρότημα θα μπορεί να παίξει τα τραγούδια «We’ll meet again» και «Het is stil aan overkant», διευκρίνισε ο ίδιος, περιγράφοντας την εκδήλωση.

Το χιούμορ των Ολλανδών όσον αφορά το Brexit φάνηκε ήδη από πέρυσι, με το απίστευτο συγκρότημα Breunion Boys και το τραγούδι τους «Britain Come Back».

Συγκρίνοντας αυτή την αποχώρηση των Βρετανών με ερωτικό χωρισμό, οι πέντε νεαροί αοιδοί ζητούσαν από το Λονδίνο να υπαναχωρήσει στην απόφασή του, τραγουδώντας στίχους όπως «δεν είναι πολύ αργά να κάνεις μεταβολή και να επιστρέψεις» και «υποσχέσου, μπορεί να αλλάξεις».

Η Bρετανία είναι κύριος οικονομικός εταίρος της Ολλανδίας, η οποία έχει λάβει σειρά μέτρων για να αντιμετωπίσει το Brexit.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο