Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος Κορυφής G7 στο Μπιαρίτς : Επτά... ξένοι στην ίδια πόλη

Σύνοδος Κορυφής G7 στο Μπιαρίτς : Επτά… ξένοι στην ίδια πόλη

Η Σύνοδος Κορυφής των G7 ενδέχεται να ολοκληρωθεί χωρίς κοινό ανακοινωθέν λόγω της διάστασης απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν. Αν αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά από το 1975 οπότε ξεκίνησαν οι συναντήσεις του είδους.

Η σύνοδος κορυφής της ομάδας των επτά (G7) η οποία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία ενδέχεται να ολοκληρωθεί χωρίς να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση, λόγω της διάστασης των απόψεων των χωρών-μελών της ειδικά για το εμπόριο και για το κλίμα, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Οι διαφωνίες των ΗΠΑ

Εάν το ενδεχόμενο αυτό γίνει πραγματικότητα, θα πρόκειται για την πρώτη φορά αφότου άρχισαν οι συναντήσεις του είδους, το 1975, επισήμανε το NHK.

Η εξεύρεση κοινού τόπου μεταξύ των συμμάχων γίνεται ολοένα δυσκολότερη στην ετήσια αυτή συνάντηση, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να διαφωνεί κάθετα με τις υπόλοιπες χώρες ως προς τον χειρισμό των θεμάτων τα τελευταία χρόνια, ειδικά στα πεδία του εμπορίου και της κλιματικής αλλαγής.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει σαφές ότι προτιμά διμερείς εμπορικές συμφωνίες, όχι πολυμερείς. Η κυβέρνησή του εξάλλου συνεχίζει την εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα.

Στη νοτιοδυτική Γαλλία

Ο Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ από την ιστορική συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αψηφώντας τις ενστάσεις των Ευρωπαίων.

Η σύνοδος κορυφής θα διεξαχθεί από την 24η ως την 26η Αυγούστου στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024