Οι πιλότοι των Canadair της Πυροσβεστικής, οι οποίοι με θάρρος και αυταπάρνηση επιχειρούν εδώ και μέρες για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια, συγκαταλέγονται αναμφίβολα στους ήρωες της κατά τα άλλα μεγάλης αυτής καταστροφής. Ωστόσο, η άγνοια ενός συμπολίτη μας για τον τρόπο που επιχειρούν αυτά τα αεροπλάνα έγινε φανερή στο Twitter την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά, προκαλώντας φυσικά και πολλές αντιδράσεις.

Αγνοώντας, όπως φαίνεται, βασικούς νόμους της Φυσικής, ένας χρήστης του Τwitter αναρωτήθηκε γιατί οι πιλότοι των Canadair ρίχνουν νερό στο σημείο που… δεν έχει φωτιά, συνοδεύοντας μάλιστα την ανάρτηση του με μία φωτογραφία που «αποδεικνύει» τα λεγόμενά του. Δείχνοντας πλήρη αναισθησία για το τιτάνιο έργο που έχουν αναλάβει οι άνθρωποι αυτοί, σε δεύτερη ανάρτηση ο συγκεκριμένος χρήστης έγραψε ειρωνικά «Πιλοτάρες μου».


Οι υπόλοιποι χρήστες του Twitter έσπευσαν να καταδικάσουν τη δημοσίευση αυτή, δείχνοντας την υποστήριξή τους στους πιλότους. Κάποιοι προσπάθησαν να απαντήσουν με ηρεμία και σοβαρότητα στο πρωτοφανές αυτό «τρολ».

Πολλοί, όμως, ήταν και αυτοί που απάντησαν είτε με καυστικά σχόλια είτε με αστείους παραλληλισμούς. Η υπόθεση του Canadair που ρίχνει στραβά το νερό έγινε πρώτο trend στο Τwitter.

H «κουφή» ανάρτηση, όπως και ο λογαριασμός που ξεκίνησε όλο αυτό το θέμα, φυσικά έχουν σβηστεί.