Η κ. Αναστασία Γερολυμάτου, γεννηθείσα το 1938, εδώ και 40 χρόνια κάνει windsurf, ένα άθλημα ναι μεν γνωστό, αλλά σίγουρα όχι και τόσο διαδεδομένο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η Αναστασία ξυπνά κάθε πρωί στην Κεφαλονιά, ζυμώνει το ψωμί της στον πέτρινο φούρνο της, μαζεύει τις ελιές από τα δέντρα, καλημερίζει τους μακρινούς συγγενείς της μέσω του skype στον υπολογιστή της και έπειτα παίρνει ανά χείρας το αυτοσχέδιο τρόλεϊ της και κατευθύνεται προς το πέλαγος. Στήνει ολομόναχη τον εξοπλισμό της και ξεκινά την προπόνησή της.

Γεμάτη αισιοδοξία δηλώνει  μέσα από την σελίδα της στο Facebook ότι μόνο όταν ανοίγεται στη θάλασσα με την ιστιοσανίδα της είναι πραγματικά ο εαυτός της.

«’Ηδη έκλεισα τα 81 και ακόμη ονειρεύομαι» ξεκινά να λέει σε αυτό το σύντομο βίντεο και συνεχίζει «Κάθε πρωί, πρώτη μου σκέψη τι καιρό θα έχει και σήμερα. Σα τους γλάρους που περιμένουν το γλυκό αεράκι να τους πάρει μακριά. Έτσι κι η καρδιά μου φεύγει και πετάει ψηλά».

«Είμαι η Αναστασία από τη Κεφαλονιά. Και μέσα μου ζει ακόμα αυτός ο παλάβρας ο Οδυσσέας» καταλήγει η ατρόμητη windsurfer σε βίντεο της στο κανάλι της στο Youtube.

Το απίστευτο κατόρθωμα που θέλει να πετύχει

Και μπορεί το γεγονός πως κάνει windsurf στην ηλικία της να είναι από μόνο του είδηση, αλλά η Αναστασία Γερολυμάτου έχει μεγαλύτερους στόχους, καθώς σκοπεύει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες.

Όπως αποκαλύπτει το e-kefalonia.gr η κυρία Αναστασία Γερολυμάτου πρόκειται να επιχειρήσει να κάνει τον διάπλου Κεφαλονιά- Κυλλήνη με ιστιοσανίδα (windsurf).

Η 81χρονη Κεφαλονίτισσα εξασκείται καθημερινά στην παραλία της Μεγάλης Άμμου στις Μηνιές Κεφαλονιάς.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, στόχος της είναι να κάνει ρεκόρ κάνοντας windsurfing  από την Κεφαλονιά στην Κυλλήνη μετά τις 20 Αυγούστου, μία απόσταση 18 μιλίων.