Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κοινή θέα

Σε κοινή θέα

Στην οργανωμένη παραλία του νησιού το «μαγαζί» προσφέρει ανά δύο ξαπλώστρες, ένα μεγάλο μπουκάλι ανθρακούχο νερό, σε σαμπανιέρα παρακαλώ, μαζί με λεμόνια. Διψασμένη, με το που έφτασε ο δίσκος, άρπαξα το μπουκάλι για να πιω αλλά η κραυγή της 28χρονης φίλης με επανέφερε στην τάξη

Στην οργανωμένη παραλία του νησιού το «μαγαζί» προσφέρει ανά δύο ξαπλώστρες, ένα μεγάλο μπουκάλι ανθρακούχο νερό, σε σαμπανιέρα παρακαλώ, μαζί με λεμόνια. Διψασμένη, με το που έφτασε ο δίσκος, άρπαξα το μπουκάλι για να πιω αλλά η κραυγή της 28χρονης φίλης με επανέφερε στην τάξη. «Αχ, μη το χαλάς» με πρόσταξε ελαφρώς εκνευρισμένη αφού ήδη σκόπευε το «ινσταλέισιον» με το υπερόπλο της. Την κάμερα του κινητού της το οποίο, από την ώρα που φύγαμε από το σπίτι, δεν είχε αφήσει από το χέρι της (νομίζω ότι, γενικά, τις τρεις μέρες που περάσαμε μαζί δεν το άφησε από το χέρι της). Περίμενα λοιπόν στωικά να φωτογραφίσει τα νερά με τα λεμόνια πριν ξεδιψάσω. Οπως, πριν καταλήξουμε στη συγκεκριμένη παραλία, είχαμε περάσει από άλλες δύο για να αποφασίσει σε ποια θα μπορούσε να βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες και να κάνει τα καλύτερα στόριζ για το Instagram. Εξάλλου ο τριαντάρης σύντροφός της – γιος παιδικών φίλων μου – μου την πρωτοσύστησε ως «πολύ πάουερφουλ στα σόσιαλ». Μετά μου είπε ότι είναι δικηγόρος και μάλιστα με εξαιρετικές σπουδές.

Για καλή ή για κακή μου τύχη, φέτος κάνω διακοπές κυρίως με άτομα σε ηλικίες που θα μπορούσαν, χαλαρά, να είναι παιδιά μου. Μπα, μόνο για καλό είναι. Η επί ίσοις όροις παρέα καταργεί τις «γονικές» αποστάσεις και δημιουργεί συνενοχές. Αναζωογονητικό αλλά και χρήσιμο. Προστατεύει τους ανθρώπους της γενιάς μου και της κάθε μεγαλύτερης γενιάς από την ηλικιακή απομόνωση που η χαλαρότητα των διακοπών (συν η γυμνότητα των σωμάτων στις παραλίες) κάνει πιο ευδιάκριτη – φοβάμαι και πιο γραφική. Διότι άλλο να ζηλεύει κάθε γενιά τα δικά της νιάτα κι άλλο να ξινίζει με τα σημερινά.

Και τα σημερινά νιάτα ζουν τη ζωή τους μέσα από τις κοινοποιήσεις των σόσιαλ. Ναι, ξέρω ότι, αριθμητικά, μπορεί να μην πρόκειται για την απόλυτη πλειοψηφία. Αλλά πρόκειται για την απόλυτη τάση. Μιλάμε για τη γενιά η οποία θα καταχωρηθεί ως αυτή που μοιράζεται σε κοινή θέα την εξωραϊσμένη καθημερινότητά της. Ναι, όλοι το κάνουν. Και οι συνομήλικοί μου και οι λίγο νεότεροι και οι λίγο μεγαλύτεροι. Αλλά αυτή είναι η γενιά που με το υπέροχο θράσος της νιότης της μπέρδεψε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο «μοιράζομαι» και στο «εκτίθεμαι», ανάμεσα στη σχέση με τον ορατό «απέναντι» και το αόρατο «κοινό».

Εχω περάσει πολλές από τις διακοπές των νεανικών – και όχι μόνο – χρόνων μου «κρυπτόμενη» από ένα τουλάχιστον πρόσωπο. Κάποια φίλη που δεν ήθελα να ξέρει πόσο καλά είχα περάσει με μια άλλη παρέα, ένα φλερτ που στράβωσε και προτιμούσα να εξαφανίσω τα ίχνη μου, ακόμη και ένα ψέμα στη δουλειά. Κάπως έτσι τα μπερδεύαμε οι περισσότεροι. Ηταν καλύτερη αυτή η «τυφλόμυγα»; Ισως όχι αλλά είχε μια γοητεία. Μπορώ να κατανοήσω το σημερινό «σε κοινή θέα»; Σίγουρα όχι, ακόμη και όταν ενδίδω εγώ η ίδια. Αλλωστε τις νέες εποχές καλύτερα να τις παρακολουθούμε παρά να προσπαθούμε να τις εξηγήσουμε.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024