Εζησε τον απόηχο της εποχής ως αυτήκοος μάρτυς. Από τους λίγους που μπορούσαν να κατανοήσουν τη συναισθηματική γεωγραφία του Γούντστοκ. Ενας εκδρομέας του ’60 με τις κεραίες στραμμένες στα σήματα των καιρών που άλλαζαν – δίχως να κοιτάζουν τη μελαγχολία του καθενός.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επιστρέφει στην «αξεδίψαστη δίψα» εκείνου του καλοκαιριού με μία συναυλία, την οποία παρουσιάζει απόψε στη Σάνη της Χαλκιδικής. Ειδικά για την περίσταση, συγκεντρώνει δίπλα του νέους καλλιτέχνες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική.

Εκτός από την Κατερίνα Πολέμη, με την οποία έχει ήδη συνεργαστεί, προσκαλεί τον Σάκη Ντοβόλη, κιθαρίστα και τραγουδιστή από την Κοζάνη, την Αλεξάνδρα Σιετή, τραγουδίστρια με δικό της γκρουπ στη Θεσσαλονίκη, και την Κλαυδία Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που πήρε μέρος σε τηλεπαιχνίδι. Την ομάδα, που παρουσιάζει συνθέσεις της εποχής («Περιβόλι του τρελού», «Μπάλος», «Βρώμικο ψωμί») μαζί με τραγούδια των Τζάνις Τζόπλιν, Τζο Κόκερ, Who, Τζον Μπαέζ κ.ά., συμπληρώνουν οι στενοί πλέον συνεργάτες του Δ. Σαββόπουλου, Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο / ενορχηστρώσεις) και Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα, κρουστά).

– Πότε κατάλαβε ότι το Woodstock έχει περάσει στη σφαίρα του θρύλου;

– Από τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος στο Woodstock ποιοι ήταν εκείνοι που «μιλούσαν» περισσότερο στην ψυχή του;

– Σκέφτηκε κάποια στιγμή ότι το Woodstock είναι μια νοσταλγία που δεν επαναλαμβάνεται;

– Τί τον φοβίζει;

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί

Οι τρεις μέρες που άλλαξαν μια γενιά

Γράψτε το σχόλιο σας