Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα δώσετε τέλος στη ζήλια του συντρόφου σας

Έτσι θα δώσετε τέλος στη ζήλια του συντρόφου σας

Τι να κάνετε όταν οι σκηνές ζηλοτυπίας έχουν πάψει πια να είναι χαριτωμένες

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλοι έχουμε αισθανθεί κατά καιρούς το δυσάρεστο τσίμπημα της ζήλιας, ακόμη και αν το ταίρι μας δεν μας έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ίσως ήταν εκείνο το βράδυ στο κλαμπ που εξαιτίας της μουσικής αναγκάστηκε να μιλήσει πολύ κοντά στο αυτί μιας εντυπωσιακής παρουσίας ή ίσως μια φιλία του μας δημιουργεί άγχος. Μέχρι ένα σημείο αυτές οι ανασφάλειες είναι υγιείς και δηλώνουν το ενδιαφέρον μας για τη σχέση. Ωστόσο, υπάρχουν πλαίσια στα οποία η ζήλια μπορεί να καταστεί έως και κακοποιητική.

Υπάρχουν τρόποι να καταλάβετε σε ποια κατηγορία ανήκει ο σύντροφός σας. Οι ανησυχητικές ενδείξεις περιλαμβάνουν την προσπάθειά του να σας απομονώσει από ορισμένους ή και όλους σας τους φίλους, την ανάγκη του για διαρκή επιβεβαίωση και επικοινωνία, το διάβασμα των μηνυμάτων ή τις ατέλειωτες «βόλτες» στα προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα και την επιδίωξή του να ελέγχει το τι κάνετε, πού πηγαίνετε, ποιους συναντάτε ή τι φοράτε. Όσο ακόμη η κατάσταση δεν έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τη σχέση σας.

Συζητήστε το

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε ανοιχτά και ψύχραιμα με τον ή τη σύντροφό σας. Ρωτήστε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και ακούστε με προσοχή αυτά που έχει να σας πει. Μην τον διακόψετε και μην επιχειρήσετε να υποτιμήσετε τους φόβους του, καθώς πρόκειται για μια στιγμή στην οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτος.

Μην νομιμοποιήσετε παράλογες σκέψεις

Είναι αρκετά πιθανό σε αυτή τη συζήτηση η σύντροφός σας να σας αποκαλύψει ένα σενάριο που έχει δημιουργήσει στο μυαλό της, το οποίο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μην βιαστείτε να απαντήσετε και να οδηγήσετε τη συζήτηση σε καβγά, καθώς η αμυντική σας στάση είναι πιθανό να παρερμηνευτεί ως ενοχή. Στόχος αυτής της συζήτησης είναι να έρθετε πιο κοντά και να βρείτε λύσεις από κοινού, επομένως προσπαθήστε να εξηγήσετε με ηρεμία ότι θέλετε να προσπαθήσετε μαζί να νικήσετε τους φόβους της και μην εστιάσετε τόσο στο να τους αναλύσετε.

Χαρίστε του αγάπη

Το διάστημα που θα ακολουθήσει αυτή τη συζήτηση, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τον σύντροφό σας να καταλάβει ότι τον αγαπάτε και θέλετε να είστε μαζί του. Άλλωστε το πρόβλημα ξεκινά από τον φόβο του ότι θα σας χάσει. Ακόμη και αν ο τρόπος που σκέφτεται σας φαίνεται παράλογος, αυτή την περίοδο έχει τεράστια ανάγκη από τη στήριξή σας για νιώσει ασφαλής.

Τοποθετήστε όρια

Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι έχουν την ψευδή εντύπωση ότι οι κανόνες θα τους απομακρύνουν από το ταίρι τους. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι σχέσεις δεν κινούνται ως δια μαγείας προς την παντοτινή ευτυχία. Σκεφτείτε ποιες συμπεριφορές του σας ενοχλούν και διεκδικήστε το χώρο που χρειάζεστε για να αισθάνεστε άνετα εντός της σχέσης. Ζητήστε και από εκείνον να σας μιλήσει για τις δικές του ανάγκες και προσπαθήστε να καταλήξετε σε μια αμοιβαία συμφωνία.

Δώστε της σημασία

Στην πραγματικότητα, το αν θα σας εμπιστευτεί ή όχι η σύντροφός σας δεν περνά ακριβώς από το χέρι σας. Η εμπιστοσύνη απαιτεί από εμάς ένα άλμα πίστης, το οποίο δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σε θέση να κάνουν, ειδικά όταν έχουν βιώσει κάποια εμπειρία προδοσίας. Ωστόσο, στο διάστημα που η σύντροφός σας επιχειρεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για τη σχέση σας, χρειάζεται την προσοχή σας περισσότερο από ποτέ. Αν δει ότι όταν σας απευθύνεται είστε πάντα εκεί για εκείνη, είναι πολύ πιο πιθανό να καταφέρει να ξεπεράσει τις ανασφάλειές της. Αυτή η διαδικασία θα πάρει αρκετό καιρό, όμως, αν πετύχει, η σχέση σας θα γίνει πιο όμορφη και δυνατή από ποτέ.

Αφιερώστε χρόνο και προσπάθεια

Αν η ζήλια του συντρόφου σας οφείλεται σε γενικευμένα προβλήματα εμπιστοσύνης, όση ενέργεια και σκέψη και αν καταβάλει, θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να σταματήσει να ανησυχεί. Προσπαθήστε να δείξετε κατανόηση και υπομονή και ανά διαστήματα να επαναλαμβάνετε τη συζήτηση. Μην περιμένετε θαύματα και μην απογοητεύεστε με το παραμικρό. Αντίθετα, φροντίστε να παρατηρείτε και να εκτιμάτε τις μικρές του νίκες.

Αναγνωρίστε τις αντοχές σας

Όσο ερωτευμένοι και αν είμαστε, υπάρχουν συμπεριφορές που ποτέ δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Αν ο σύντροφός σας έχει γίνει υπερβολικά χειριστικός, επεμβαίνει στις φιλίες ή την καθημερινότητά σας και προσπαθεί να ελέγξει κάθε σας επιλογή, δεν αποκλείεται σύντομα η σχέση να μετατραπεί από αποπνικτική σε επικίνδυνη. Η κακοποίηση παίρνει πολλές μορφές: Δεν απαιτείται σωματική βία για να προκληθούν ανεπανόρθωτα τραύματα. Σε αυτή την περίπτωση απευθυνθείτε σε έναν ειδικό για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση ή δώστε απ’ ευθείας τέλος στη σχέση. Μπορεί να είναι δύσκολο, όμως είναι πιθανό να σας γλιτώσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024