Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι να ξεχάσετε στα σινεμά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

Τι να προσέξετε και τι να ξεχάσετε στα σινεμά κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ο Έκπτωτος (El reino, Ισπανία/ Γαλλία, 2019).

Δραματική περιπέτεια του Ροντρίγκο Σορογκογιέν. Η άνοδος και η πτώση ενός διεφθαρμένου πολιτικού (Αντόνιο Ντε Λα Τόρε) στην σύγχρονη Ισπανία μέσα από την ευθύβολη ματιά ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη που πέρα από την ίδια την διαφθορά του πολιτικού συστήματος εστιάζει στην έλλειψη ουσιώδους αντίδρασης απέναντί της που αφήνει τον πολίτη μπερδεμένο, εξοργισμένο, θλιμμένο και εν τέλει σχεδόν αναίσθητο μπροστά σε όποια νέα υπόθεση πολιτικής εξαπάτησης.

ΑΘΗΝΑ: ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ – ΑΘΗΝΑΙΑ – ΕΛΛΗΝΙΣ (ΠΛΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ) – ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – ΔΑΦΝΗ – ΑΒΑΝΑ – ΦΙΛΙΠ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΟΙΞΙΣ – ΜΑΣΚΩΤ – ΚΗΠΟΣ – ΑΡΙΑΝ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΑΜΥΝΤΑΣ – ΛΙΛΑ – ΠΕΡΑΝ – ΛΑΟΥΡΑ – ΡΙΑ ΜΑΤΙ – ΣΙΣΣΥ Ν.ΜΑΚΡΗ – ΧΛΟΗ – ΑΡΤΕΜΙΣ – ΑΕΛΛΩ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΑΛΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑ κ.α.

ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ

Χαλαρώστε κύριε Αλέν! (Un homme pressé, Γαλλία, 2018).

Δραματική κομεντί του Ερβέ Μιμράν. Ενας επιτυχημένος διευθύνων σύμβουλος εταιρίας αυτοκινήτων (Φαμπρίς Λουκινί) θα χρειαστεί να περάσει εγκεφαλικό για να ανακαλύψει ότι η ζωή είναι αλλού. Εύκολη ταινία «μηνύματος», αξίζει κυρίως για την ερμηνεία του εξαιρετικού Φαμπρίς Λουκινί (φωτογραφία).

ΑΘΗΝΑ: ΑΕΛΛΩ – ΑΡΚΑΔΙΑ – ΑΘΗΝΑ – ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ερωτας αλα ιταλικά (Little Italy, ΗΠΑ, 2018). Αισθηματική κομεντί του Ντόναλντ Πέτρι. Ο Xέιντεν Κρίστιενσεν και η Εμα Ρόμπερτς συμπρωταγωνιστούν στην ανιαρή αυτή αισθηματική κομεντί που «παίζει» προβλέψιμα με τα ήθη και έθιμα των ιταλοαμερικάνων της Νέας Υόρκης ακολουθώντας βαρετά και προβλέψιμα τα χνάρια του «Γάμος αλά ελληνικά».

ΑΘΗΝΑ: ΦΙΛΟΘΕΗ – ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ – KOΡΑΛΙ ΣΑΡΩΝΙΔΑ

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Ζιλ & Ζιμ (Jules et Jim, Γαλλία, 1962).

Αισθηματική ταινία του Φρανσουά Τριφό, με τους Οσκαρ Βέρνερ, Ζαν Μορό, Ανρί Σερ να συνθέτουν ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο με φόντο το Παρίσι των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

ΑΘΗΝΑ: ΕΚΡΑΝ, ΑΜΙΚΟ, ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Η συμμορία των Σικελών (Le clan de Sisilianes, Γαλλία, 1969).

Κλασική αστυνομική περιπέτεια του Ανρί Βερνέιγ εξακολουθεί να συναρπάζει χάρη στην ατμόσφαιρα, τα μεγάλα ονόματα σε μοιρασμένους ρόλους (Λίνο Βεντούρα, Αλέν Ντελόν, Ζαν Γκαμπέν) και την μουσική επένδυση του Ενιο Μορικόνε

ΑΘΗΝΑ: ΑΘΗΝΑΙΑ – ΘΗΣΕΙΟΝ – ΑΙΓΛΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ – ΦΙΛΟΘΕΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ κ.α.

La strada (Ιταλία, 1955).

Συγκινητικό μελόδραμα των λασπωμένων δρόμων της Ιταλίας τους οποίους ο Φεντερίκο Φελίνι κινηματογραφεί με βασικούς ήρωες τον Τσαμπανό (Αντονι Κουίν), έναν θηριώδη, άξεστο μασίστα που εκμεταλλεύεται την κουκλίτσα Τζελσομίνα (Τζουλιέτα Μασίνα), συνοδό του στα νούμερα.

AΘHNA: ΒΟΞ – ΖΕΦΥΡΟΣ – ΟΑΣΙΣ

Πριν από την επανάσταση (Prima della rivoluzione, Ιταλία, 1964).

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι εξιστορεί την πολιτική και αισθηματική «διαπαιδαγώγηση» ενός φοιτητή (Φραντσέσκο Μπαρίλι), που στην ουσία αποτελεί «αντανάκλαση» του ιδίου.

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΑΛΕΞ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024