Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σμιλιάνα Ζαχαρίεβα: Κάτοχος ρεκόρ Γκίνες χάρη στη φωνή της

Σμιλιάνα Ζαχαρίεβα: Κάτοχος ρεκόρ Γκίνες χάρη στη φωνή της

Η Σμιλιάνα Ζαχαρίεβα ήξερε ότι διαθέτει χάρισμα όταν έβλεπε το κοινό της να δακρύζει ή να τρέμει όπου εμφανιζόταν. Σήμερα είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η βουλγάρα τραγουδίστρια διαθέτει μια από τις δυνατότερες φωνές στον πλανήτη

Η Σμιλιάνα Ζαχαρίεβα ήξερε ότι διαθέτει χάρισμα όταν έβλεπε το κοινό της να δακρύζει ή να τρέμει όπου εμφανιζόταν.

Σήμερα είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η βουλγάρα τραγουδίστρια διαθέτει μια από τις δυνατότερες φωνές στον πλανήτη.

Η Ζαχαρίεβα λέει ότι ξέσπασε σε λυγμούς όταν τον περασμένο μήνα τής παραδόθηκε το πιστοποιητικό από το Guinness, το οποίο επιβεβαίωνε ότι είχε πετύχει να πιάσει την υψηλότερη νότα για μεσόφωνο.

«Όταν είδα να γράφει η οθόνη 113,8 ντεσιμπέλ εξεπλάγην» λέει στο AFP η 48χρονη ερμηνεύτρια του λυρικού θεάτρου για το επίτευγμά της του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

Το παγκόσμιο ρεκόρ δυνατότερης φωνής με 121 ντεσιμπέλ κατέχει η ιρλανδή καθηγήτρια Αναλίζα Φλάναγκαν, αλλά δεν υπήρχε μέχρι σήμερα ρεκόρ που να αφορά το τραγούδι.

Η πληθωρική Βουλγάρα από τη Φιλιππούπολη αντιμετώπισε μια σειρά από σκληρές δοκιμασίες.

Η Ζαχαρίεβα έπρεπε να τραγουδήσει σε ένα ήσυχο στούντιο και να ξεπεράσει τα 110 ντεσιμπέλ, που είναι ο μέσος όρος του ανθρώπινου ορίου ανοχής, με το ηχόμετρο να έχει τοποθετηθεί σε απόσταση 2,5 μέτρων από εκείνη. Επίσης, έπρεπε να κρατήσει την ίδια νότα τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα.

Το επίτευγμα της Ζαχαρίεβα των περίπου 113,8 ντεσιμπέλ είναι αντίστοιχο σε ένταση με μια συναυλία της ροκ, μια συναυλία συμφωνικής ορχήστρας ή τον ήχο από τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου.

Στην παιδική της ηλικία η Ζαχαρίεβα σπούδασε παραδοσιακή μουσική στην Εθνική Σχολή Παραδοσιακής Τέχνης στην οροσειρά της Ροδόπης στη νότια Βουλγαρία και στη συνέχεια πήρε το πτυχίο της από το Ωδείο της Φιλιππούπολης.

Επί σειράν ετών ανήκε στη γυναικεία χορωδία «Οι Μεγάλες Φωνές της Βουλγαρίας», με την οποία περιόδευε ανά τον κόσμο.

Αλλά το 1996 τερμάτισε την καριέρα της. «Μια μέρα γύρισα στο σπίτι και η μικρή μου κόρη δε με αναγνώρισε. Μου ράγισε την καρδιά» λέει.

Άνοιξε ένα τουριστικό πρακτορείο μαζί με το σύζυγό της και πλέον τραγουδούσε για την οικογένεια και τους φίλους της. «Ένιωθα όμως ένα κενό. Η φωνή μου με πίεζε για να ξαναβγεί στην επιφάνεια» θυμάται.

Λάτρισσα της γιόγκα, η Ζαχαρίεβα ενδιαφέρεται για τις ανατολίτικες τεχνικές διαλογισμού και θέλει να διερευνήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες του ήχου, αναζητώντας συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες για το θέμα αυτό. Μάλιστα, έχει ήδη απευθυνθεί στη Μαντόνα.

«Θέλω να αξιοποιήσω τη φωνή που μου έχει δοθεί ως χάρισμα και να τη χρησιμοποιήσω για να βοηθήσω τους ανθρώπους και να περάσω ένα μήνυμα» λέει η Ζαχαρίεβα, μητέρα δύο παιδιών και πρόσφατα γιαγιά διδύμων.

Χρησιμοποιεί την κρυστάλλινη λίρα, που φημίζεται για τις κατευναστικές και χαλαρωτικές ιδιότητές της, που βοηθούν στο διαλογισμό. Επίσης, χρησιμοποιεί και μια σειρά από chanove ( τα βουλγάρικα κουδούνια προβάτων).

«Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε ένα ενεργειακό κέντρο στο σώμα και σε ένα όργανο» εξηγεί η τραγουδίστρια και προσθέτει ότι διάφοροι συνδυασμοί ήχων μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024