Εκτεθειμένοι είναι όσοι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται πορνογραφικά sites σύμφωνα με νέα έρευνα.

Με βάση τα δεδομένα πάνω από 22.000 χρηστών που έμπαιναν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες οι ερευνητές συμπέραναν ότι όλα τα δεδομένα αξιοποιούνται από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

Αίσθηση προκαλεί ότι ακόμα και η είσοδος σε αντίστοιχα sites μέσα από ανώνυμη περιήγηση δεν βοηθάει στην προστασία των αδιάκριτων του διαδικτύου. Σύμφωνα με την έρευνα οι πληροφορίες των χρηστών στέλνονται στην Google, που ελέγχει το 74% αυτών των ιστοσελίδων, στην Oracle (που ελέγχει το 24%) και στο Facebook (10%).

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο «επικίνδυνα» για τους χρήστες αν σκεφτεί κανείς ότι: Πρώτον μόνο το 17% των ιστοσελίδων προστατεύεται από κρυπτογράφηση και δεύτερον το 44,97 των domains που μελετήθηκαν αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη σεξουαλική ταυτότητα ή γενικότερα σε συγκεκριμένα ερωτικά ενδιαφέροντα.

«Η κατανάλωση πορνογραφικού υλικού αποτελεί έναν ιδιαίτερο τύπο αξιοποίησης δεδομένων, τα οποία οι χρήστες ασφαλώς και θα ήθελαν να κρατήσουν ιδιωτικά», αναφέρουν οι μελετητές, «πόσο μάλλον για εταιρείες στις οποίες η αποκάλυψη τέτοιων δεδομένων θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την αυτονομία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο