Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπας και γυρίσει πίσω ο Πιτίνο!

Μπας και γυρίσει πίσω ο Πιτίνο!

Οι σημερινοί πενηντάρηδες και βάλε μεγαλώσαμε με την ατάκα «καπνίζει σαν Τούρκος», αλλά τους γείτονές μας τους ξεπεράσαμε εδώ και χρόνια.

Στον μακαρίτη τον Γιόχαν Κρόιφ, στον άλλοτε αρειμάνιο καπνιστή Γιάννη Ιωαννίδη και σε πλείστους όσους συχωρεμένους προπονητές (από τον Ρεντ Αουερμπακ ο οποίος άναβε πούρο μέχρι τον Φαίδωνα Ματθαίου, τον Κώστα Μουρούζη, τον Μάκη Δενδρινό που έριχναν τις τζούρες τους εν δράσει) δεν θα άρεσε καθόλου η εγκύκλιος που έστειλε χθες ο φίλος μου ο Βασίλης Κικίλιας.

Ξίδι όμως σε όλους μας, που εξακολουθούμε να πίνουμε τον τσίγαρο, όπως λέμε και στην Κρήτη. Ξίδι, διότι, διάβολε, έλεος πια με τα γήπεδα και τους κάθε λογής δημόσιους χώρους που αποτελούν άντρα θεριακλήδων και μάλιστα άβατα!

Το γράφω αυτό και το πιστεύω μετ’ επιτάσεως εγώ που είμαι κιόλας φανατικός καπνιστής!

Δεν ξέρω εάν είμαστε η τελευταία χώρα στην οποία (υποτίθεται ότι απαγορευόταν, αλλά) επιτρεπόταν το κάπνισμα στα γήπεδα. Και δεν ξέρω εάν οι νόμοι θα μας κάνουν να εξανθρωπιστούμε και να σταματήσουμε να φουμάρουμε ανηλεώς, αδιακρίτως, ασεβώς και δεν συμμαζεύεται στους δημόσιους χώρους.

Οι σημερινοί πενηντάρηδες και βάλε μεγαλώσαμε με την ατάκα «καπνίζει σαν Τούρκος», αλλά τους γείτονές μας τους ξεπεράσαμε εδώ και χρόνια. Ακόμη κι αν σε κάποια σημεία δημιουργήθηκε ένα… ρατσιστικό ρεύμα κατά των καπνιστών, να αγιάσει το χέρι του Κικίλια που θέτει σε άμεση ισχύ την αντικαπνιστική νομοθεσία, αρκεί βεβαίως να εφαρμοστεί στην πράξη και να επισύρει ποινές στους παραβάτες της.

Να μην εξελιχθεί δηλαδή σε προπέτασμα καπνού!

Εάν μάλιστα εκτός από το κάπνισμα απαγορευθούν και μάλιστα ποινικοποιηθούν και τα καπνογόνα, τα βαρελότα, οι πυρσοί και τα κάθε λογής πτερόεντα των γηπέδων, τότε μπορεί σιγά σιγά να καμωνόμαστε οι δόλιοι πως ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα που σέβεται τους κανόνες και δεν τους θεσπίζει μόνο και μόνο για να τους καταστρατηγεί!

Τότε επίσης μπορεί να μην προκαλούμε ασφυξία στους αθλητές, στα μικρά παιδιά και στους γύρω μας στην εξέδρα…

Τότε μπορεί να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, να ξαναγυρίσει στα μέρη μας ο Ρικ Πιτίνο και όποτε γουστάρει να καπνίζει πούρα μόνος του!

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024