Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξία και ταχύτητα

Αισιοδοξία και ταχύτητα

Αν στο εξάμηνο επάνω δεν έχει επιβληθεί ο ρυθμός και η πολιτική ηγεμονία των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, το παιχνίδι είναι περίπου χαμένο.

Σοβαρότατη δόση φιλελευθερισμού στην ομιλία Μητσοτάκη στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης! Μπράβο. Τέθηκαν με σαφή τρόπο οι βάσεις. Οι υπουργοί τώρα οφείλουν να τρέξουν να τα υλοποιήσουν. Συνήθως οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν, όταν οι υπουργοί τρέχουν ταχύτατα κι ο Πρωθυπουργός, φοβισμένα και περισσότερο προσεκτικός, προσπαθεί να τους κρατήσει πίσω. Θυμίζει σιδηρόδρομο που κάποια βαγόνια πάνε γρηγορότερα από τη μηχανή. Με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό!

Εδώ όμως τώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο αρχηγός της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι αποφασισμένος να τρέξει. Και οι υπουργοί οφείλουν να τον ακολουθήσουν. Οχι όμως με εξαγγελίες.

Αλλά με συγκεκριμένες αποφάσεις. Το δημόσιο κατεστημένο σίγουρα θα αντιδράσει. Η κυβέρνηση όμως έχει τον κόσμο μαζί της. Που διψάει για αλλαγές. ΕΜΠΡΟΣ με δύναμη…

Προσοχή όμως στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων. Τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να ακούγονται όταν εφαρμόζουν πολιτικές. Στα ΜΜΕ πρέπει να βγαίνουν για να εξηγήσουν πολιτικές που έχουν ΗΔΗ δρομολογήσει. Κι όχι να ανακοινώνουν προθέσεις και στόχους. Δίνουν έτσι χρόνο για συσσώρευση αντιδράσεων και για κινήσεις υπονόμευσης. Καλύτερα είναι οι αντιδράσεις να αφορούν θεσμοθετημένες πολιτικές παρά ιδέες και σχέδια.

Το παιχνίδι της επιτυχίας θα κριθεί το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης. Οπως έλεγε ο Φρίντριχ Χάιεκ, αυτή είναι η περίοδος που οι αντίπαλοι είναι ακόμα μουδιασμένοι από την ήττα και οι αντιδραστικοί αρνητές, κυρίως μέσα στα γρανάζια του κράτους κι ανάμεσα στις κρατικοδίαιτες ομάδες που επιβιώνουν με δημόσιες εργολαβίες, επιδόματα και παροχές, ψάχνονται για αναζήτηση συμμάχων και τη συγκρότηση μαχητικών επιθετικών μετώπων. Αν στο εξάμηνο επάνω δεν έχει επιβληθεί ο ρυθμός και η πολιτική ηγεμονία των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, το παιχνίδι είναι περίπου χαμένο.

Από όλους λοιπόν επιβάλλεται εγρήγορση. Αντιδράσεις, και σοβαρές μάλιστα, σίγουρα θα υπάρξουν. Το ζήτημα είναι να προλάβει η κυβέρνηση να επιβάλλει τους ρυθμούς της και την πρωτοκαθεδρία των πολιτικών και ιδεολογικών της προταγμάτων. Καθαρά, όμως, δίχως μισόλογα κι υπαναχωρήσεις. Η αισιοδοξία που υπάρχει να εμπεδωθεί σαν σιγουριά και πίστη για το αύριο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024