Τα κινητικά γλυπτά του Άντονι Χάου είχε ως πηγή έμπνευσης η Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Ίρις βαν Χέρπεν για την τελευταία κολεξιόν που παρουσίασε στην Élysée Montmartre, στο πλαίσιο της εβδομάδας Haute Couture του Παρισιού.

Αποτελούμενη από 19 διαφορετικές, πολυεπίπεδες κρεασιόν, η κολεξιόν «Ύπνωσις» ήθελε να αντικατοπτρίσει «την ομορφιά και πολυπλοκότητα του περιβάλλοντός μας», μιμούμενη τα λεπταίσθητα μοτίβα και δομές που υπάρχουν στη φύση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, «Η κολεξιόν “Ύπνωσις” είναι ένας υπνωτιστικός οραματισμός της ταπισερί της φύσης, οι συμβιωτικοί κύκλοι της βιόσφαιρας μας που συνυφαίνονται με τον αέρα, τη γη και τους ωκεανούς» εξήγησε η βαν Χέρπεν. «Επίσης, αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη κατάτμηση των ρυθμών της ζωής και αντηχεί με την ευθραυστότητα στο εσωτερικό αυτών των συνδεδεμένων κόσμων» πρόσθεσε.

Η Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας συνεργάστηκε με τον Άντονι Χάου για το show, που ήταν σκηνοθετημένο γύρω από ένα σφαιρικό γλυπτό Omniverse του Αμερικανού καλλιτέχνη μέσα από το οποίο περνούσαν τα μοντέλα καθώς βάδιζαν στην πασαρέλα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο