Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινό μέτωπο απέναντι στην προκλητικότητα

Κοινό μέτωπο απέναντι στην προκλητικότητα

Στη Λευκωσία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Επιδίωξη να σταλεί μήνυμα στην Αγκυρα ότι η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη

Στην κορυφή της ατζέντας βάζει η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό, αφού η πρώτη διεθνής εξόρμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινάει σήμερα από την Κύπρο. Βασική επιδίωξη του Πρωθυπουργού είναι από τη μία να επαναδιατυπωθεί το κοινό μέτωπο Αθήνας – Λευκωσίας απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ και από την άλλη να σταλεί σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι απαράδεκτη.

Σημειώνεται ότι το διήμερο ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κύπρο – ο οποίος θα συνοδεύεται και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια – πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη στη Μεγαλόνησο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, καθώς επίκειται και η άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στις 9 Αυγούστου, αλλά και την τουρκική επιθετικότητα να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να δείξει στην κυπριακή κυβέρνηση και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ότι η Ελλάδα παρέχει την πλήρη στήριξή της στην Κύπρο. Μπορεί ο οδικός χάρτης αντίδρασης Αθήνας και Λευκωσίας στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ να συμφωνήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις ο σχεδιασμός για τέτοιου είδους εθνικά θέματα δεν αλλάζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη – ενώ για το βράδυ είναι προγραμματισμένο και δείπνο των δύο ηγετών – και αύριο πρόκειται να επισκεφτεί την ΕΛΔΥΚ και να καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

-Η «βαλίτσα» του πρωθυπουργού μετά τη Λευκωσία

-Ο κύκλος συναντήσεων του Κ. Μητσοτάκη

-Τι έθεσε επί τάπητος στα Ιεροσόλυμα ο έλληνας ΥΠΕΞ

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα» της Δευτέρας

Κοινό μέτωπο απέναντι στην προκλητικότητα

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024