Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Φωτεινή Δάρρα μίλησε στο in.gr για έναν «Έρωτα... κάτω από το φεγγάρι»

Η Φωτεινή Δάρρα μίλησε στο in.gr για έναν «Έρωτα… κάτω από το φεγγάρι»

Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και το Half Νοte jazz club , η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον εξαιρετικό πιανίστα και ενορχηστρωτή Γιώργο Παπαχριστούδη, γεμίζουν τις αποσκευές με υπέροχα κλασικά τραγούδια και ταξιδεύουν

Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και το Half Νοte jazz club , η Φωτεινή Δάρρα μαζί με τον εξαιρετικό πιανίστα και ενορχηστρωτή Γιώργο Παπαχριστούδη, γεμίζουν τις αποσκευές με υπέροχα κλασικά τραγούδια και ταξιδεύουν. Ένα από αυτά είναι και το “Θάλασσα Πλατιά” του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια νέα jazzy/lounge ενορχήστρωση, που δίνει και τον τόνο των φετινών της καλοκαιρινών συναυλιών με τίτλο “Έρωτας…κάτω απ’το φεγγάρι”.

Η Φωτεινή Δάρρα μίλησε στο in.gr για την καλοκαιρινή της περιοδεία και τα επόμενα σχέδιά της.

Μόλις ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Τι παρουσιάζετε σ’ αυτές;

Μια σειρά από τα τραγούδια που αγαπώ, αυτά που µιλάνε στην ψυχή µου και θέλω να µοιραστώ µε τον κόσµο. Με διάθεση καλοκαιρινή συνεχίζουµε τα ταξίδια που ξεκινήσαµε ήδη από τον χειµώνα στα νησιά των Κυκλάδων και σε άλλα µέρη της Ελλάδας.

Στην πραγµατικότητα συνεχίζω την περιοδεία µε τίτλο « Έρωτας… όπως τότε» που τώρα παίρνει το όνοµα «Έρωτας… κάτω από το φεγγάρι». Με µια ζωντανή ερµηνεία του τραγουδιού «Θάλασσα πλατιά» του Μάνου Χατζιδάκι που µε συναρπάζει, γεµίζω τις βαλίτσες µου και ταξιδεύω Είναι τα ερωτικά τραγούδια, τα τραγούδια αγάπης που έχουν την τιµητική τους. Από  τα τραγούδια του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη, µέχρι τις σύγχρονες ροκ µπαλάντες και τα πορτογαλέζικα φάδος. Η συναυλία µας στη Τζιά πριν λίγες µέρες ήταν αληθινά µια ακόµα υπέροχη εµπειρία για µένα. Εύχοµαι να συνεχίσουµε έτσι και στους επόµενους σταθµούς µας.

Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές. Είστε χορτασμένη ή έχετε όνειρα για νέες συνεργασίες;

Είµαι ευτυχισµένη. Έχω τραγουδήσει µε αλήθεια από την αρχή της πορείας µου µέχρι σήµερα δίπλα σε ανθρώπους που θαύµασα από παιδί, αλλά και µαζί µε νεότερους που πιστεύω  πως ενώσαµε την αγάπη µας για την µουσική. Τα όνειρα όµως δεν σταµατούν ποτέ. Είναι το µοναδικό πράγµα στη ζωή που δεν πρέπει να αφήνουµε να φύγει… Το τραγούδι και η ερµηνεία, όταν υπηρετουν την οµορφιά της ανθρώπινης ψυχής, µπορεί να µας δείξει καθαρά το δρόµο του καλού, να µας γιατρέψει. Αυτό είναι το όνειρό µου. Να µπορώ να τραγουδάω για πολύ ακόµα…

Η μητρότητα άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το τραγούδι;

Με έκανε να δω τον κόσµο ακόµα πιο όµορφο, µου έδωσε µεγάλη δύναµη να προχωρήσω αυτό που ξεκίνησα πολύ πριν τον ερχοµό του παιδιού µου, αλλά και να έχω έναν ακόµα λόγο, τώρα πια τον πιο σηµαντικό, να ζω. Η φωνή είναι ενας τρόπος έκφρασης της ψυχής. Όταν η ψυχή καθαρίζει, τότε µπορείς να επικοινωνήσεις ακόµα πιο έντονα µε τον κόσµο και να αποκαλύψεις την αγνότητα και τη µοναδικότητα της µουσικής. Η κόρη µου µου τα έδωσε όλα αυτά και θα την ευχαριστώ σε όλη µου τη ζωή γιʼ αυτό.

Τι ετοιμάζετε για τον χειμώνα;

Πολλές συζητήσεις, πολλά σχέδια… Δεν έχω κάτι να ανακοινώσω συγκεκριµένα ακόµα. Όµως έχω διάθεση να πειραµατιστώ και να παρουσιάσω νέες εκδοχές της φωνής µου. Και φυσικά καινούργια τραγούδια.

Ποιο είναι το τραγούδι που λαχταράτε να τραγουδήσετε σε αυτές τις καλοκαιρινές συναυλίες;

Το “Θάλασσα πλατιά” που µόλις κυκλοφόρησε είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αλλά και τα αγαπηµένα µου : «Σʼαγαπώ» του Δηµήτρη παπαδηµητρίου σε ποίηση Ρίλκε, «Cancao do mar” το υπέροχο αυτό φαδος, το «Έλα» της Βάνου αλλά και το “Rien de rien” της Εντιθ Πιάφ.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024