Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα - Οι ταινίες που ξεχωρίζουν

Σινεμά στα γρήγορα – Οι ταινίες που ξεχωρίζουν

Τι να προσέξετε και τι όχι κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου

MH XAΣΕΤΕ

Η γνωριμία της σάρκας  (Carnal Knowledge, ΗΠΑ, 1971). ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Κοινωνικό – ερωτικό δράμα του Μάικ Νίκολς, με τους Τζακ Νίκολσον, Αρτ Γκαρφάνκελ, Κάντις Μπέργκεν, Αν Μάργκρετ. Η εξέλιξη στον χρόνο δύο φίλων, συμφοιτητών στο Πανεπιστήμιο (Νίκολσον, Γκαρφάνκελ) σε συνάρτηση με τις αντιθέσεις στον χαρακτήρα τους (ο ένας κυνικός, ο άλλος συνεσταλμένος) και κυρίως την σχέση τους με τις γυναίκες. Θρυλική ταινία για τους τολμηρούς διαλόγους και τις αλήθειες που απροκάλυπτα λέει.

https://www.youtube.com/watch?v=HJdcIp8OpYU

Ποια νομίζεις ότι είμαι (Celle que vous croyez, Γαλλία/ Βέλγιο, 2019)

Δράμα του Σαφί Νεμπού με την Ζιλιέτ Μπινός στον ρόλο της σέξι, καλλιεργημένης πενηντάρας η οποία πέφτει στην παγίδα του ψηφιακού κόσμου επικοινωνίας και μετατρέπεται σε θλιβερό θύμα του Facebook. Η μοναξιά στον σύγχρονο κόσμο, ο εφιάλτης των κοινωνικών δικτύων, η γυναίκα στην εμμηνόπαυση, ο ρόλος της ψυχανάλυσης είναι θέματα που η ταινία θίγει ισορροπημένα και καίρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σεξ και ψυχανάλυση (Sibyl, Γαλλία/Βέλγιο, 2019)

Ψυχολογικό  δράμα της Ζιστίν Τριέτ με τις Βιρζινί Εφιρά, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Σάντρα Χούλερ. Αναμειγνύοντας σεξ, ψυχανάλυση, φαντασίωση, κατάθλιψη, ακόμα και τον ίδιο τον κόσμο του κινηματογράφου, η Τριέτ κατασκεύασε μια άγευστη σαλάτα από θηλυκά, που μάχονται με τον εαυτό τους, μάχονται με τους άλλους, δεν βρίσκουν πουθενά και από τίποτε ικανοποίηση και μας αφήνουν να ξύνουμε το κεφάλι αναζητώντας το γιατί.

Η ληστεία της μαφίας (Vault, ΗΠΑ, 2019)

Περιπέτεια του Τομ Ντε Νούτσι που καταπιάνεται με το αληθινό περιστατικό μιας ληστείας που οργάνωσαν μικροκλέφτες εναντίον της μαφίας στην Αμερική των 70ς. Το σώμα της ταινίας, η «εκτέλεση» του σεναρίου, σε αφήνει αδιάφορο γιατί στην ουσία οι δημιουργοί επιχείρησαν να αντιγράψουν συμπεριφορές, διαλόγους και στυλ γύρω από τους Ιταλιάνους ή μη μαφιόζους της Αμερικής. Πρωταγωνιστούν οι Τέο Ρόσι, Κλάιβ Στάντεν και περάσματα κάνουν οι Ντον Τζόνσον, Τσαζ Παλμιντέρι.

Polaroid (ΗΠΑ, 2019)

Ταινία τρόμου του Λαρς Κλέβμπεργκ όπου μια μουσειακή φωτογραφική μηχανή Polaroid γίνεται ο εφιάλτης αυτών που φωτογραφίζονται μπροστά της. Από μόνη της η ιδέα είναι τόσο γελοία που είναι να απορείς πώς και τη σκέφτηκαν (μάλιστα πρόκειται για «επιμήκυνση» της ομότιτλης μικρού μήκους ταινίας του ιδίου). Παίζουν: Κάθριν Πρέσκοτ, Σαμάνθα Λόγκαν κ.α.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024