Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασαν να νοικιάζουν online μέχρι και «καβάτζες» για ελεύθερο κάμπινγκ

Έφτασαν να νοικιάζουν online μέχρι και «καβάτζες» για ελεύθερο κάμπινγκ

Την ώρα που η μάχη του Airbnb δείχνει να έχει πάρει τα πάνω της, μια καταγγελία στη Γαύδο δείχνει πως το φαινόμενο μπορεί να ξεφύγει.

Το Airbnb και οι αντίστοιχες εφαρμογές βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι το φαινόμενο της εποχής και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Σπίτια ή μεμονωμένα δωμάτια, εξοχικά, ακόμα και παλιοί ανεμόμυλοι έχουν μπει στα διαθέσιμα καταλύματα προς ενοικίαση, αλλά αυτό που συνέβη στη Γαύδο ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το kommon.gr, το τελευταίο διάστημα στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα ενοικίασης σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Όπως σημειώνουν οι καταγγέλλοντες, «τη φυσική ομορφιά της Γαύδου απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες παραθεριστές που διαμένουν κυρίως στους κέδρους και τα πεύκα της σε συνθήκες ελεύθερου κάμπινγκ», προσθέτοντας ότι «η διαχείριση της καβάντζας και της φύσης απέκτησε κουλτούρα και πολιτισμό».

«Κανείς δεν ιδιοποιείται ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε τη λογική της κοινής χρήσης. Αυτή η λογική διασφάλισε τη διαφύλαξη της φύσης, αλλά και μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Γαύδου. Σε αυτούς τους χώρους άλλοι μεγαλώσαμε, άλλοι ωριμάσαμε, άλλοι γεράσαμε και όλοι κοινωνικοποιηθήκαμε και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε ενοίκιο ή να φύγουμε. Η εκδίωξη μας από τον αμμόλοφο του Σαρακήνικου και της υπόλοιπης Γαύδου δεν θα περάσει» συμπληρώνουν, καλώντας τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές να αντιταχθούν στην εμπορευματοποίηση των κατασκηνωτικών πρακτικών.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024