Το Airbnb και οι αντίστοιχες εφαρμογές βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι το φαινόμενο της εποχής και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Σπίτια ή μεμονωμένα δωμάτια, εξοχικά, ακόμα και παλιοί ανεμόμυλοι έχουν μπει στα διαθέσιμα καταλύματα προς ενοικίαση, αλλά αυτό που συνέβη στη Γαύδο ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το kommon.gr, το τελευταίο διάστημα στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο έχουν κάνει την εμφάνισή τους φαινόμενα ενοικίασης σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Όπως σημειώνουν οι καταγγέλλοντες, «τη φυσική ομορφιά της Γαύδου απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες παραθεριστές που διαμένουν κυρίως στους κέδρους και τα πεύκα της σε συνθήκες ελεύθερου κάμπινγκ», προσθέτοντας ότι «η διαχείριση της καβάντζας και της φύσης απέκτησε κουλτούρα και πολιτισμό».

«Κανείς δεν ιδιοποιείται ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε τη λογική της κοινής χρήσης. Αυτή η λογική διασφάλισε τη διαφύλαξη της φύσης, αλλά και μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Γαύδου. Σε αυτούς τους χώρους άλλοι μεγαλώσαμε, άλλοι ωριμάσαμε, άλλοι γεράσαμε και όλοι κοινωνικοποιηθήκαμε και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε ενοίκιο ή να φύγουμε. Η εκδίωξη μας από τον αμμόλοφο του Σαρακήνικου και της υπόλοιπης Γαύδου δεν θα περάσει» συμπληρώνουν, καλώντας τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές να αντιταχθούν στην εμπορευματοποίηση των κατασκηνωτικών πρακτικών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο