Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Έλληνας που έζησε την κατάκτηση της σελήνης στο One Channel

Ο Έλληνας που έζησε την κατάκτηση της σελήνης στο One Channel

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εκτόξευση του πυραύλου APOLLO 11 στη σελήνη. Με αφορμή αυτό το σπουδαίο για την ανθρωπότητα γεγονός, μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Έλληνας που έζησε από κοντά τη διαδικασία εκτόξευσης, ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εκτόξευση του πυραύλου APOLLO 11 στη σελήνη. Με αφορμή αυτό το σπουδαίο για την ανθρωπότητα γεγονός, μίλησε στην εκπομπή One Direct ο Έλληνας που έζησε από κοντά τη διαδικασία εκτόξευσης, ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος μεταφέροντας τα βιώματά του, ανέφερε ότι παρακολουθούσαν τη διαδικασία από πέντε χιλιόμετρα απόσταση, καθώς οι πύραυλοι μετέφεραν χιλιάδες τόνους καυσίμων και υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης.

Σχετικά με τον αστροναύτη Νιλ Άμστρογνκ είπε πως «είχε κάνει εξαιρετική προετοιμασία και είχε ατσάλινα νεύρα» ενώ επιβεβαίωσε ότι οι γνωστές φράσεις με την ανθρωπότητα που είπε ο αστροναύτης πατώντας τη σελήνη είναι όντως δικές του.

Ακόμα, χαρακτήρισε ως «βλακείες» τις θεωρίες συνωμοσιολογίας, καθώς όπως εξήγησε «οι πρώτοι που θα φώναζαν εάν ήταν στημένο, θα ήταν οι ανταγωνιστές, δηλαδή οι Σοβιετικοί».

Επιπλέον, είπε πως «ο ανταγωνισμός στο διάστημα έσωσε τον κόσμο από μια πυρηνική καταστροφή μια και μεταφέρθηκε εκεί ο ανταγωνισμός των τότε υπερδυνάμεων» ενώ τόνισε πως ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη θέλει καλή προετοιμασία.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024