Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαγγέλης Μαρινάκης στο BBC : «Οριό μας ο ουρανός»

Βαγγέλης Μαρινάκης στο BBC : «Οριό μας ο ουρανός»

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέλυσε στο BBC το πλάνο του για τη βρετανική ομάδα και έθεσε ως στόχο την επιστροφή στα σαλόνια της Premier League

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (16/07) αντιμετώπισε τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε ένα θρυλικό φιλικό, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά και σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση.

Ένα σπουδαίο παιχνίδι, που παρακολούθησε από κοντά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. O ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά και ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ, στο πλαίσιο της αναμέτρησης, μίλησε στο BBC και ανέλυσε το πλάνο του για την βρετανική ομάδα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο μεγάλος στόχος της Νότιγχαμ είναι η άνοδος στα σαλόνια της Premier League. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της ανοικοδόμησης του ιστορικού City Ground, αλλά και στα βελτιωτικά έργα που θα γίνουν στις προπονητικές εγκαταστάσεις της βρετανικής ομάδας.

«Να επιστρέψουμε εκεί όπου ανήκουμε. Ο ουρανός είναι το όριο. Ο,τι έκανα στη ζωή μου, δεν ήρθε εύκολα, αλλά ό, τι και αν κάναμε μέχρι τώρα καταφέραμε να είμαστε πρωταθλητές, στις επιχειρήσεις μας, στον Πειραιά και στο ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό, γιατί να μην το επαναλάβουμε αυτό και με την Νότιγχαμ;», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο λόγος που προχωρήσαμε σε αυτό το πρότζεκτ είναι γιατί πιστεύουμε πραγματικά την παράδοση και ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική της Νότιγχαμ Φόρεστ. Αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε είναι να πάμε βήμα βήμα, να βελτιώσουμε τις υποδομές, να ανακατασκευάσουμε το City Ground, που είναι ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ. Ολοι ανυπομονούν να χτίσουμε ένα νέο γήπεδο σε αυτή την ιστορική τοποθεσία. Να βελτιώσουμε τις προπονητικές μας εγκαταστάσεις.

Και φυσικά να βελτιώσουμε την ομάδα, ώστε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Ο ουρανός είναι πάντα το όριο. Ο,τι κι αν έχω κάνει στη ζωή μου έως τώρα, δεν ήταν εύκολο, είμαστε πρωταθλητές. Στις επιχειρήσεις, στο δήμο Πειραιά, στον Ολυμπιακό, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γιατί να μην το επαναλάβουμε αυτό και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Εάν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε μια αλλαγή, θα το κάνουμε. Θέλουμε να βρούμε τον προπονητή που θα δώσει την έξτρα δύναμη στην ομάδα να επιστρέψει όπου ανήκει. Και ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική για μια ομάδα. Αλλά η σταθερότητα δεν έχει να κάνει μόνο με τους προπονητές. Εχει να κάνει με τους παίκτες, με το City Ground, με το τεχνικό επιτελείο. Κάναμε αυτή την επένδυση με μακροπρόθεσμο πλάνο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εχω πάθος με ό,τι κάνω. Μπορείτε να το δείτε εδώ, μπορείτε να το δείτε παντού στον Πειραιά, μπορείτε να το δείτε στις επιχειρήσεις μας, μπορείτε να το δείτε παντού. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε στη Νότιγχαμ. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από τόσα χρόνια η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έχει βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Και όχι μόνο να βρεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά να έχει και καλή παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό που θέλω να αλλάξω είναι στη νοοτροπία των παικτών μας, του τεχνικού μας επιτελείου, ακόμη και στους οπαδούς μας. Δεν θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι με τα μικρά πράγματα. Και να πούμε «δεν πειράζει, θα παίξουμε καλύτερα στο επόμενο παιχνίδι». Οχι, θα παίξουμε καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι και θα νικήσουμε. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία και αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ να κάνω.

Περνάω πολύ καιρό στην Αγγλία. Κατά μέσο όρο έρχομαι κάθε μήνα. Φυσικά έχω επισκεφθεί πολλές φορές το Νότιγχαμ και από το Λονδίνο κάνουμε συνεχείς συναντήσεις και επιβλέπουμε. Σε όλες μας τις επιχειρήσεις και εδώ στον Ολυμπιακό, αναθέτουμε πράγματα, εμπιστευόμαστε κάποιους ανθρώπους και προχωρούν με ό,τι έχουμε συμφωνήσει».

-Οι στόχοι της Νότιγχαμ:

«Η άνοδος είναι ο στόχος μας. Δεν είναι εύκολο και όπως είπα, δεν θέλω να υπόσχομαι πράγματα, θέλω να κάνω πράγματα. Πρέπει να πάρουμε κάποιους καλούς παίκτες να καλύψουμε τα κενά και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επίσης, ήταν λίγο στενάχωρη η περσινή χρονιά, καθώς πέρυσι η Νότιγχαμ Φόρεστ, στα δύσκολα παιχνίδια, με ισχυρούς αντιπάλους, απέδωσε πολύ καλά. Και είναι απογοητευτικό ότι χάσαμε βαθμούς ακόμη και από ομάδες που υποβιβάστηκαν από την κατηγορία. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, να μην τα επαναλάβουμε και να τα πάμε καλύτερα».

Δείτε τις δηλώσεις του:

ΠΗΓΗ: onetv.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024