Αν η παραπάνω ιδέα σου ακούγεται αρκετά δελεαστική και ενδιαφέρουσα τότε φέτος το καλοκαίρι κανόνισε να επισκεφθείς την Κίμωλο στις διακοπές σου. Εάν μάλιστα είσαι από εκείνους, που στις διακοπές στο νησί δεν μπορούν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους βιβλίο, τότε η επιλογή του νησιού φαντάζει μονόδρομος.

Αυτό το Σάββατο μαζί με ΤΑ ΝΕΑ, ανακαλύψτε τα νησιά της Αγονης Γραμμής! 

Κουφονήσια, Ανάφη, Αντίπαρος, Σίκινος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Σύμη, Ικαρία, Ελαφόνησος, Κύθηρα!

Ακόμη, ένα ντοκουμέντο, «Μάτι: Ενας χρόνος μετά», συγκλονιστικές μαρτυρίες, μοιραία λάθη, παρεμβάσεις ειδικών.

Άλλωστε τι καλύτερο από ένα βιβλίο για συντροφιά στην ξαπλώστρα, με θέα τη θάλασσα;

Αυτό σκέφτηκαν και οι Κιμωλίστες, η εθελοντική ομάδα του μικρού αυτού νησιού των Κυκλάδων, που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν κάθε χρόνο για τον τόπο τους.

Μετά τις ανοιχτές βιβλιοθήκες κατά μήκος του νησιού, λοιπόν, φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δανειστούμε βιβλία από την πλεούμενη βιβλιοθήκη στην Κίμωλο. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για βάρκες, που θα κινούνται στις παραλίες του νησιού και θα μας δίνουν τη δυνατότητα να δανειστούμε βιβλία κατά τη διάρκεια των βουτιών μας.

Σύμφωνα με τους Κιμωλίστες, η πρώτη βάρκα θα κινείται στο λιμάνι της Κιμώλου και την παραλία Ψάθη και μελλοντικά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και παραπάνω πλεούμενες βιβλιοθήκες στηνπαραλία Πράσα, την Αλυκή και σε άλλες περιοχές της Κιμώλου.

Η πλεούμενη βιβλιοθήκη στην Κίμωλο αποτελεί μια ξεχωριστή υπηρεσία τόσο στην Κίμωλο, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα, η οποία θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και ξένων τουριστών.

πηγή: www.monopoli.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο