Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Suzi Tros: Αυτό είναι το ελληνικό bistro που κάνει θραύση στο Λονδίνο

Suzi Tros: Αυτό είναι το ελληνικό bistro που κάνει θραύση στο Λονδίνο

Η ιδιοκτήτρια που έκανε την ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου.... μαγαζί μιλά στο in.gr

Τι κι αν η Ρένα Βλαχοπούλου «κατσάδιαζε» την Σούζη στην ταινία που άφησε εποχή, η «Παριζιάνα», επειδή δεν μπορούσε να της ράψει ένα φόρεμα, πλέον είναι σαφές πως η φράση έχει πάρε μία άλλη πιο χιουμοριστική τροπή και φυσικά απευθύνεται αυστηρά σε καλοφαγάδες που γι΄αυτούς το καλό φαγητό είναι τρόπος ζωής.

Αυτό σκέφτηκε και η Χριστίνα Μουράτογλου, η ιδιοκτήτρια του νέου bistro στο Λονδίνο και αποφάσισε να κάνει την αγαπημένη της φράση…brand name στο καινούργιο της μαγαζί.

Μιλώντας στο in.gr, η βέρα Θεσσαλονικιά Χριστίνα παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να δώσει κάποια άλλη ονομασία στο εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στο Κένσινγκτον, καθώς προέρχεται από μία παραδοσιακή “greek fat family” που λατρεύει τις ελληνικές λιχουδιές.

Το «Souzi Tros» αποτελεί το αδελφάκι του “ Mazi”, ενός εξίσου γνωστού ελληνικού εστιατορίου το οποίο πρωτοάνοιξε πριν 7 χρόνια.

Δημοσιεύτηκε από Suzi Tros στιςΤρίτη, 23 Απριλίου 2019

Πρωταρχικός και κύριος στόχος της Χριστίνας Μουράτογλου αλλά και όλης της ομάδας του “Souzi Tros” είναι να μάθουν στους Βρετανούς τι θα πει… ελληνική κουζίνα και δε Θεσσαλονικιώτικη σπεσιαλιτέ.

Βέβαια τόσο λόγω της ηλικίας της, όσο και των βιωμάτων της, η ιδιοκτήτρια του Souzi Tros δεν θα μπορούσε να τους σερβίρει μόνο κλασικά πιάτα, χωρίς να βάλει την δική της υπογραφή.

Παίρνοντας την τολμηρή απόφαση να πάει το μενού του ένα βήμα παρακάτω, το team του “Souzi Tros” κατάφερε να παρουσιάσει στους foodies πελάτες του τους αγαπημένους μας ελληνικούς μεζέδες σε πιο μοντέρνες εκδοχές.

Κροκέτες μετσοβόνε με μαρμελάδα από μπέικον,  ψητή μελιτζάνα με ταχίνι και μέλι, τάκος με γύρο κοτόπουλο – αντί για σουβλάκι- και το αγαπημένο γλυκό της Θεσσαλονίκης, ονόματι Αρμενοβίλ είναι μερικές μόνο από τις σπεσιαλιτέ του Souzi Tros που έχουν αγαπήσει οι Βρετανοί.

Προσπαθώντας να δημιουργήσει μία global κουζίνα με πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα, η Χριστιάνα Μουράτογλου σίγουρα δεν φανταζόταν στην ηλικία των 18 ετών πως η απόφασή της να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με την εστίαση θα ήταν και η καλύτερη επιλογή της ζωής της.

Όπως μας είπε, η ιδιοκτήτρια του ελληνικού bistro έφυγε σε ηλικία 18 ετών από την Ελλάδα με σκοπό να σπουδάσει επικοινωνία στην Σκωτία.

Έτσι κι έγινε! Η Χριστίνα σπούδασε επικοινωνία αλλά δεν μπόρεσε να παραβλέψει το γεγονός πως η ελληνική κουζίνα ήταν κομμάτι προς εξαφάνιση στο Λονδίνο.

Βλέποντας το κενό στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι προέρχεται από μία οικογένεια όπου όλοι είναι foodies, η Χριστίνα αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και να δοκιμάσει την τύχη της στην εστίαση.

Επτά χρόνια μετά και έχοντας διευθύνει δύο μαγαζιά, πλέον η Χριστίνα Μουράτογλου σίγουρα αποτελεί ακόμη ένα success story, το οποίο χαιρόμαστε να ακούμε. Όχι επειδή τόλμησε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέτυχε, αλλά επειδή αποφάσισε να μην συμβιβαστεί με τα «θέλω» των άλλων… αλλά με τα δικά της.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024