Ο Άγγλος τραγουδιστής Λίαμ Πέιν σχεδιάζει να εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία την επόμενη εβδομάδα, αλλά οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον καλεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της ράπερ Nicki Minaj και να ακυρώσει τη συναυλία.

Το Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε ανακοίνωσή του ζητά ο Λίαμ Πέιν και άλλοι καλλιτέχνες να μην συμμετάσχουν στο μουσικό φεστιβάλ.

«Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Τζέντα εγκρίνεται και χρηματοδοτείται και από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (MBS), έναν από τους χειρότερους παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο» αναφέρει η δήλωση.

«Το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προτρέπει τον Πέιν να ακυρώσει την εμφάνισή του στις 18 Ιουλίου και να χρησιμοποιήσει την παγκόσμια επιρροή και την πλατφόρμα του ως αλληλεγγύη σε γυναίκες που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και βρίσκονται σήμερα στη φυλακή».

Όπως επισημαίνεται στη δήλωση, ο πρώην τραγουδιστής των One Direction είναι «ένας ειλικρινής υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών και των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTQ +», αλλά «θα δώσει συναυλία για ένα καθεστώς, στο οποίο η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση ή θάνατο. Φέτος τον Απρίλιο, πέντε άνδρες αποκεφαλίστηκαν από την κυβέρνηση μετά από μήνες βασανιστηρίων παραδεχόμενοι ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες ».

Η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιπλέον απέστειλε επιστολή στον Λίαμ Πέιν ζητώντας του να μην τραγουδήσει στο Φεστιβάλ της Τζέντα.

«Επί δεκαετίες η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρενοχλεί, συλλαμβάνει και καταδικάζει τους διαφωνούντες που παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης, της άποψης και των συναθροίσεων» τονίζεται στην επιστολή.

«Η Σαουδική Αραβία δεν έχει απλά έδρα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αλλά πρόσφατα ορίστηκε επικεφαλής σε ένα σημαντικό πάνελ που επιλέγει αξιωματούχους, οι οποίοι διαμορφώνουν τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναφέρουν τις παραβιάσεις σε όλο τον κόσμο.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζει τη συστηματική καταστολή των ακτιβιστών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους καταδικάζει συχνά σε πολυετή φυλάκιση χωρίς δίκες και με χρήση κατασταλτικών μέτρων εναντίον τους».

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Θορ Χάλβορσεν επιδοκιμάζει την ράπερ Nicki Minaj, η οποία αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο