Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέιβιντ Φίντσερ - Γκάρι Όλντμαν: Μαζί στο «Mank»

Ντέιβιντ Φίντσερ – Γκάρι Όλντμαν: Μαζί στο «Mank»

Στο επίκεντρο του φιλμ «Mank» θα είναι οι τεταμένες σχέσεις του σεναριογράφου με τον σκηνοθέτη Όρσον Γουέλς και η γενικότερη ατμόσφαιρα στο Χόλιγουντ.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Φίντσερ γνωστός από τις ταινίες «Se7en» και «The Social Network» συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Όσκαρ Άγγλο ηθοποιό, Γκάρι Όλντμαν για ένα νέο φιλμ.

Η βιογραφική ταινία «Mank» έχει θέμα τη ζωή του σεναριογράφου Χέρμαν Μάνκιεβιτς, ο οποίος έγινε γνωστός από την κλασσική ταινία «Πολίτης Κέιν» (Citizen Kane) του 1941. Η δραματική ταινία «Πολίτης Κέιν» σκηνοθεσίας και παραγωγής του Όρσον Γουέλς θεωρείται μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών, μεταξύ άλλων για την πρωτοποριακή χρήση των αναδρομών στην ιστορία.

Παρά την επιτυχία της η ταινία απέσπασε μόνο ένα Όσκαρ, στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου.

Στο επίκεντρο του φιλμ «Mank» θα είναι οι τεταμένες σχέσεις του σεναριογράφου με τον σκηνοθέτη Όρσον Γουέλς και η γενικότερη ατμόσφαιρα στο Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία του Φίντσερ θα είναι ασπρόμαυρη και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον προσεχή Νοέμβριο. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε η βιογραφική ταινία θα προβληθεί.

O Μάνκιεβιτς (το ψευδώνυμο του οποίου ήταν Mank) ήταν δημοσιογράφος και κριτικός τη δεκαετία του 1920, καθώς και μέλος του Algonquin Round Table, του φημισμένου λογοτεχνικού συλλόγου της Νέας Υόρκης.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’20, όμως, την περίοδο της μετάβασης από τον βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο, προσλήφθηκε από την Paramount για να εργαστεί στο Χόλιγουντ ως σεναριογράφος σε κινηματογραφικές ταινίες.

Εργάστηκε σε κλασικές πλέον ταινίες όπως «Ο Μάγος του Όζ» του 1939, «Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθιές» του 1953, αλλά η διαμάχη του με τον Όρσον Γουέλς για το φιλμ «Πολίτης Κέιν» τον ακολούθησε έως τον θάνατό του, σύμφωνα με το THR.

Τόσο ο Μάνκιεβιτς όσο και ο Γουέλς εργάστηκαν για το σενάριο, αλλά ο πρώτος κατηγόρησε τον σκηνοθέτη ότι προσπαθούσε να τον απομακρύνει από το προσκήνιο, λέγοντας ακόμη και ότι ο Γουέλς του πρότεινε να τον πληρώσει με αντάλλαγμα να είναι ο μοναδικός που θα φαίνεται ως υπεύθυνος σεναρίου.

Οι υποστηρικτές του Μάνκιεβιτς οι οποίοι ήταν πολλοί, φώναζαν και τραγουδούσαν «Mank, Mank, Mank» όταν η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, ενώ και οι δύο έλαβαν το τρόπαιο (αλλά δεν ήταν παρόντες την τελετή απονομής).

Ο Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του αλκοολικού, μαχητικού Μάνκιεβιτς θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα ακόμη Όσκαρ, σύμφωνα με το THR. Ο Άγγλος ηθοποιός έχει ήδη βραβευθεί με Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Darkest Hour» στην οποία υποδύθηκε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024