Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδιο στο αεροδρόμιο του Παρισιού με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη

Επεισόδιο στο αεροδρόμιο του Παρισιού με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη

Διαπληκτισμός με αστυνομικό που έλεγξε το διαβατήριό του - Τι λέει ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα 25

Επεισόδιο στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού, με πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη, αποκαλύπτει με ανάρτησή του στο facebook, ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα 25, Σπύρος Δερβενιώτης. Το περιστατικό δεν είχε πάντως γίνει γνωστό και ο εκπρόσωπος του κόμματος του κ. Βαρουφάκη σπεύδει να διευκρινίσει τι ακριβώς έγινε.

Υπάρχει μάλιστα και σχετικό βίντεο που δείχνει τον επικεφαλής του Μέρα 25 να διαπληκτίζεται με συγκεκριμένο αστυνομικό της ασφάλειας. Το βίντεο αναρτήθηκε από τον ιστότοπο Levante που αναφέρει ότι υπήρξε κάποιο περιστατικό με τον κ. Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του συμβάντος.

«Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με «κανονικό διαβατήριο», το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.

Βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας La Nueva Espagna δείχνει τον κ. Βαρουφάκη να ζητεί από τον αστυνομικό στα αγγλικά να μιλήσει με τον προϊστάμενό του.

Αναλυτικά γράφει ο κ. Δερβενιώτης την άποψη της πλευράς Βαρουφάκη:

Επειδή τα site και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους, ας υπάρχει κάπου μια ακριβής καταγραφή:
Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι;

Στην κυριολεξία στην έξοδο απ’ το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά.

Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω.

Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.
Δύο σχόλια:

Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.
Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπεί στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανα πάσα στιγμή.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024