Ο Blondey McCoy (Μπλόντεϊ ΜακΚόι) καλλιτέχνης, σκέιτερ, μοντέλο και σχεδιαστής ρούχων είναι το θέμα νέας σειράς φωτογραφικών βιβλίων του Βρετανού φωτογράφου Άλασντερ ΜακΛέναν με τίτλο Blondey 15-21.

Το βιβλίο καλύπτει τα τελευταία επτά χρόνια του ιδρυτή του brand Thames London και πρώην σκέιτερ της κολεκτίβας Palace Wayward Boys Choir.

Το αφιέρωμα 176 σελίδων περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες – καρπό της επταετούς συνεργασίας μεταξύ Blondey και Alasdair και κείμενα γραμμένα από τη συντάκτρια, διευθύντρια δημιουργικού Jo-Ann Furniss (Τζο -Αν Φέρνις).

Ο τίτλος του βιβλίου είναι οι ηλικίες, στις οποίες ο Alasdair έκανε το πρώτο και το τελευταίο πορτρέτο του Blondey.

«Συνάντησα για πρώτη φορά τον Blondey στις αρχές του 2013. Ήταν πραγματικά ήσυχος όταν τον φωτογράφησα για πρώτη φορά. Ήταν μόλις δεκαπέντε ετών. Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που συναντάτε, άντρες ή γυναίκες, που έχουν απλώς μια δύναμη, τους αναθέτετε κάτι και το πετυχαίνουν πραγματικά – ο Blondey το είχε αυτό» ανέφερε σε δελτίο Τύπου ο Βρετανός φωτογράφος.

«Είναι τώρα 21 χρόνων, στη στροφή για τα 22 – αν και, κατά τη δική του ομολογία, αισθάνεται περισσότερο σαν είναι 32 ετών. Μια κόπωση διακρίνεται στη μορφή του. Αντικατέστησε τη συστολή του που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Στο ενδιάμεσο υπήρξαν υπερβολική χρήση αλκοόλ, κοκαΐνη, ευαισθησία, γοητεία, χιούμορ, αυταρχικότητα, ευφυΐα, ειλικρίνεια – και μερικές φορές όλα τα παραπάνω, όλα με τη μία» πρόσθεσε.

Οι φωτογραφίες του ΜακΛέναν, όπως συνήθως λουσμένες από ήλιο, αποτυπώνουν τον χρόνο, ο οποίος διαμόρφωσε τον ζωγράφο, καλλιτέχνη, σχεδιαστή και τη ζωή του ως μοντέλο: το ταξίδι του από την εφηβεία στην ενηλικίωση.

Η ομάδα Palace Wayward Boys Choir ( PWBC) δημιουργήθηκε στο νότιο Λονδίνο τη δεκαετία του 2000.

Με την πάροδο του χρόνου εντάχθηκαν σε αυτή σκέιτερς, επαγγελματίες και αρχάριοι, σκιτσογράφοι, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι, μουσικοί, DJs, σχεδιαστές, συγγραφείς, καλλιτέχνες και ταραχοποιοί και έγιναν γνωστοί πέρα από τα σημεία για skate του Λονδίνου. Η δεμένη ομάδα φίλων ξεκίνησε την τηλεοπτική σειρά PWBC και το brand Palace Skateboards.

View this post on Instagram

@paradeworld @waywardlondon ✅

A post shared by WAYWARD (@tetsuo_dogfood) on

O Blondey έχει κάνει μόντελινγκ για τους οίκους Burberry και Valentino και βάδισε στην πασαρέλα της πρώτης επίδειξης του Virgil Abloh για τον Louis Vuitton.

Μεγαλωμένος στο νοτιοδυτικό προάστιο του Λονδίνου New Malden, έφευγε συχνά από το σχολείο. Έβρισκε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κοινότητες του skateboarding.

Ο Blondey συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Damien Hirst την άνοιξη του 2017 παρακολουθώντας τα εγκαίνια της μνημειακής έκθεσης στη Βενετία «Treasures from the Wreck of the Unbelievable» και βρήκαν κοινό τόπο.

Αργότερα το καλοκαίρι, η πέμπτη ατομική έκθεση του Blondey «Us and Chem» φιλοξένησε το πρώτο έργο του σε συνεργασία με τον θρυλικό σύγχρονο καλλιτέχνη. Ο τίτλος του ήταν «Beautiful Chemical Imbalance» (Όμορφη χημική ανισορροπία).

Η σειρά βιβλίων Blondey 15-21 σχεδιάστηκε και τυπώθηκε από την M/M Paris και κυκλοφορεί σε 2.000 αντίτυπα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ