Ήταν μόλις 26 ετών όταν πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές της ιστορίας. Ο Φράνκο Τζεφιρέλι διέκρινε έναν σπάνιο συνδυασμό στη νεαρή Ολίβια Χάσεϊ. Το αγγελικό παρουσιαστικό της αλλά και οι υποκριτικές ικανότητές που διέθετε την έκαναν ιδανική στα μάτια του Ιταλού σκηνοθέτη για τον ρόλο της μητέρας του Θεανθρώπου τον οποίο υποδυόταν ο Ρόμπερτ Πάουελ.

Η Ολίβια Χάσεί γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στην Αργεντινή και σε ηλικία 13 ετών έπαιξε στο θέατρο με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Ο πατέρας της ήταν τραγουδιστής τάνγκο και η μητέρα της είχε βρετανικές και σκοτσέζικες ρίζες. Μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες και σε ηλικία 7 ετών έφυγε με τη μητέρα της στην Αγγλία και παρακολούθησε από πολύ μικρή μαθήματα ηθοποιίας.

Όταν την κάλεσε ο Φράνκο Τζεφιρέλι για να αναλάβει τον ρόλο δεν φανταζόταν ότι θα συμμετείχε σε ένα καλλιτεχνικό έργο που σύντομα θα χαρακτηριζόταν κλασικό.

Η βρετανοιταλικής παραγωγής σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (Jesus of Nazareth) θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Εξιστορεί τη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, με τον Ρόμπερτ Πάουελ να μένει στην ιστορία όχι μόνο για την απόδοση του ρόλου, αλλά και για την υποβλητική φυσιογνωμία του.

Πώς είναι σήμερα όμως η πρωταγωνίστρια; Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες: