Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρίτα Αντωνοπούλου μιλάει στο in.gr για μια συναυλία «Χωρίς τίτλο»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου μιλάει στο in.gr για μια συναυλία «Χωρίς τίτλο»

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Η Ρίτα Αντωνοπούλου παίρνει το μικρόφωνο και ο Θοδωρής Οικονόμου ακουμπάει τα δάχτυλα του στα πλήκτρα. Και ένα μαγικό μουσικό ταξίδι ξεκινάει. Όσοι έχουν παρακολουθήσει ήδη τις συναυλίες των δύο καλλιτεχνών στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα ξέρουν ακριβώς γιατί ταξίδι μιλάμε. Οι υπόλοιποι θα έχουν μια ακόμα ευκαιρία να μάθουν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής της Τρίτη 9 Ιουλίου.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, λίγες μέρες πριν βρεθεί στον Κήπο, μίλησε στο in.gr για έναν κύκλο που ολοκληρώνεται αλλά και την πιο συγκινητική στιγμή του προγράμματος.

Με τη συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου κλείνει ένας κύκλος. Μίλησε μου για αυτή την διαδρομή

Μια υπέροχη διαδρομή! Ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, το 2017 και αφού πέρασε από πάρα πολλούς σταθμούς με μια αγκαλιά που μας ξεπέρασε, καταλήγει στον Κήπο του Μεγάρου στις 9 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ… Κύκλος ναι και ίσως κλείνει… για την Αθήνα σίγουρα. Αλλά όσο ακόμη υπάρχουν μέρη που δεν έχουμε πάει και εδώ μα και στο εξωτερικό, η πορεία της παράστασης αυτής θα συνεχιστεί όπως της αξίζει. Εξάλλου αυτό το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει και το διπλό βινύλιο με τη ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης από το ogdoo music group σε συνεργασία με τη musicrow. Ήθελα να μείνει…να μην ξεχαστεί.

Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Θοδωρή Οικονόμου;

Όταν συνειδητοποίησα τί ακριβώς ήθελα να κάνω, η επόμενη ερώτηση ήταν ‘ωραία, με ποιον μπορώ να το κάνω όλο αυτό;’. Κι η απάντηση ήταν αυτόματη. Με τον Θοδωρή Οικονόμου. Δεν ήξερα αν μπορεί, αν θέλει γιατί είχε αποστασιοποιηθεί καιρό πριν από τα live και τις συνεργασίες κι έγραφε μόνο για θέατρο και κινηματογράφο. Ευτυχώς δέχτηκε με χαρά και προέκυψε αυτό το μαγικό ταξίδι.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Εμένα και το Θοδωρή να δίνουμε όλη μας την ψυχή πάνω στη σκηνή. Αυτό έχει σημασία. Το πρόγραμμα έχει τα πάντα… έτσι όπως χωρούν στο δικό μου μυαλό και έτσι όπως ταίριαξαν σε όλο αυτό που ήθελα να παρουσιάσω και να επικοινωνήσω.

Είναι η πιο «δική» σου στιγμή στη μέχρι τώρα πορεία σου;

Ναι με την έννοια ότι είναι μια παράσταση που τη σκέφτηκα από την αρχή μέχρι το τέλος με κάθε λεπτομέρεια κι εκεί μπήκε ο Θοδωρής και με το μοναδικό του ταλέντο της έδωσε μουσική ζωή. Είμαι εγώ λοιπόν πιο πολύ από ποτέ κι αυτό κάνει την επιτυχία της πολύ σημαντική για μένα.

Πως αντιμετώπισε ο κόσμος αυτά τα live;

Με αγάπη, συγκίνηση, ενθουσιασμό, σεβασμό… με αγκαλιές, φιλιά, γέλια και κλάματα. Ήταν εκεί από την αρχή με μάτια και ψυχή έτοιμα να δεχτούν κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος της πορείας μου. Ότι πια ο κόσμος έρχεται έτοιμος κι ανοιχτός κοντά μου, να μοιραστούμε τη μαγεία της μουσικής που αγαπάμε.

Ποια είναι η πιο ξεχωριστή του προγράμματος

Για μένα το φινάλε. Εκεί είναι όλη η ουσία, για τον κόσμο νομίζω είναι η στιγμή που λέω το Σιγά μην κλάψω του Αγγελάκα.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024