Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λ. Κτιστάκης στο in.gr για Ποινικό Κώδικα: Οι επικίνδυνοι να μην αποφυλακισθούν

Λ. Κτιστάκης στο in.gr για Ποινικό Κώδικα: Οι επικίνδυνοι να μην αποφυλακισθούν

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Βοιωτία σε συνέντευξη στο in.gr τονίζει: Αν δεν πίστευα ότι ο κόσμος θέλει την αλήθεια, δεν θα είχα βρισκόμουν εδώ μπροστά σας. Θα συνέχιζα την ευδόκιμη δικηγορία μου. Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα αλλάζουν διότι γνωρίζω την συστηματικότητα και την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπέρ της αλλαγής του Ποινικού Κώδικα αλλά και με αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα ώστε να μην αποφυλακίζονται επικίνδυνοι εγκληματίες και τρομοκράτες, τάσσεται ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Βοιωτία, Λευτέρης Κτιστάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr ο κ. Κτιστάκης τονίζει ότι τα τρία «Π»: πολιτισμός, παιδεία και περιβάλλον, θα φέρουν στην Ελλάδα ανάπτυξη και ευημερία.

Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Λίγα 24ωρα προτού να ανοίξουν οι κάλπες, τι πιστεύετε ότι θα γίνει, αλλά και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα;

Ελπίδα, φιλελευθερισμός και ενότητα. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία της σημερινής Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φέρνει ο Μητσοτάκης την ελπίδα, διότι πιστεύει στην συστηματική προετοιμασία και οργάνωση της διακυβέρνησης της χώρας, αποφεύγοντας ερασιτεχνισμούς. Προάγει τον φιλελεύθερο διότι βασίζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και της ομόσπονδης Ευρώπης. Τέλος, είναι ενωτικός διότι σέβεται όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χωρίς πολιτικές διακρίσεις. Αυτή θα είναι και η χώρα την επόμενη ημέρα: ελπιδοφόρα, φιλελεύθερη και ενωμένη.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς πολλές υποσχέσεις, σε αντίθεση ίσως με τα παλιά Ζάππεια, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κ.λπ. Θέλει ο κόσμος την αλήθεια; Μπορεί να αλλάξει νοοτροπία η κοινωνία;

Αν δεν πίστευα ότι ο κόσμος θέλει την αλήθεια, δεν θα είχα βρισκόμουν εδώ μπροστά σας. Θα συνέχιζα την ευδόκιμη δικηγορία μου. Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα αλλάζουν διότι γνωρίζω την συστηματικότητα και την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει πολλά θετικά, όπως λένε νομικοί. Ανοίγει όμως το δρόμο και για την αποφυλάκιση εγκληματιών, μεταξύ των οποίων και τρομοκράτες της «17Ν». Τι λέτε γι’ αυτό;

Τάσσομαι υπέρ της τροποποίησης του πεπαλαιωμένου και αποσπασματικού Ποινικού Κώδικα. Κρίνω, όμως, σκόπιμη και την τροποποίηση του ουτοπικού Σωφρονιστικού Κώδικα. Και τούτου διότι ένας νέος «προσγειωμένος» Σωφρονιστικός Κώδικας, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των σωφρονιστικών εγκαταστάσεων, θα δώσει την ευχέρεια στα αρμόδια όργανα να αποφασίζουν πιο συνετά για την αποφυλάκιση των τρομοκρατών-εγκληματιών.

Με την ισχύ του νόμου ουσιαστικά πολλοί φυλακισμένοι μπορούν να κάνουν αίτηση αποφυλάκισης. Πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση;

Το πόσοι φυλακισμένοι θα κάνουν αποφυλακισθούν δεν έχει πρωτεύουσα σημασία. Το σπουδαιότερο είναι οι επικίνδυνοι να μην αποφυλακισθούν. Τα κριτήρια αποφυλάκισης πρέπει να είναι αυστηρά, όχι οι αριθμοί των αποφυλακισθέντων. Αν οι επικίνδυνοι είναι δέκα, αυτοί δεν πρέπει να αποφυλακισθούν. Αν είναι χίλιοι, επίσης δεν πρέπει να αποφυλακισθούν.

Ως νέος άνθρωπος και νέος στην πολιτική τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα για να γίνει μια κανονική χώρα;

Είμαι φρέσκος στην πολιτική, νέο πρόσωπο. Δεν έχω ξαναπολιτευθεί ποτέ μου, δεν έχω συνδικαλιστική ιστορία. Έχω, όμως, ευδόκιμη επαγγελματική δράση. Θέλω να συγκρατήσω την φρεσκάδα μου: νέες, καινοτόμες, ιδέες για την χώρα μου. Δεν θα εφησυχάσω ούτε στιγμή. Σκοπεύω, επίσης, να ενεργώ με σοβαρότητα και σχέδιο, όπως έκανα και στην δουλειά μου. Θα βασιστώ στην ομαδική δουλειά, όπως κάνω στην δικηγορική μου εταιρία.

Τέλος, θα είμαι μαχητικότατος, όπως είμαι και στα ακροατήρια. Δεν θα αφήνω τίποτα να τελματώνει στην Βοιωτία, καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Οι Βοιωτοί θα με βλέπουν κάθε μέρα δίπλα τους. Με αυτές τις φιλοδοξίες εισέρχομαι στον στίβο και με αυτά τα εφόδια ζητώ από τους Βοιωτούς να με υπερψηφίσουν.

Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα φέρουν ανάπτυξη, ευημερία, πολλές και καλά αμειβόμενες δουλειές;

Τα τρία «Π»: πολιτισμός, παιδεία και περιβάλλον. Η χώρα μας μπορεί να γίνει κέντρο πολιτιστικών δράσεων, καινοτόμων εκπαιδευτικών πολιτικών και προστασίας του φυσικού (υδάτινου και ορεινού) πλούτου.

Ως υποψήφιος βουλευτής της περιφέρειας τι πρέπει να έχουν στο νου τους οι πολιτικοί; Έχει εγκαταλειφθεί η περιφέρεια και τι πρέπει να γίνει;

Προτεραιότητά μου είναι το περιβάλλον, πολιτιστικό και φυσικό. Πιστεύω στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και έχω εργασθεί ήδη γι’αυτό με ειδικευμένους φορείς. Το μικρό θαύμα του νέου Μουσείου της Θήβας είναι το μοντέλο για τους λοιπούς, μείζονος σημασίας, αρχαιολογικούς  χώρους του νομού: σύγχρονες και φιλόξενες καταστάσεις, σύνδεση της πόλης με τα μνημεία και ενίσχυση κάθε σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Θα δουλέψω, όμως, και για το φυσικό περιβάλλον, στο οποίο εντάσσω και τις σύγχρονες («έξυπνες») γεωργικές καλλιέργειες.

Έχω δουλέψει στον ίδιο καμβά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον: το μοντέλο του Ασωπού θα επεκταθεί σε όλα περιβαλλοντικά ζητήματα του νομού. Αυτό βασίζεται στην ορθή οργάνωση των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, στην τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Από την επαγγελματική μου εμπειρία έχω πεισθεί ότι μία επιχείρηση που δεν σέβεται το Βοιωτικό φυσικό κάλλος, δεν σέβεται και τα δικαιώματα των εργαζομένων της. Θα μεριμνώ για την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας του περιβάλλοντος και των εργαζομένων. Τέλος, δύο λόγια για τους Βοιωτούς αγρότες. Θα επιμεληθώ όλων των πτυχών της καλλιέργειας στον νομό. Ωστόσο, θα δώσω προτεραιότητα σε εκείνους του αγρότες που θα θελήσουν να κατακτήσουν τις νέες καλλιέργειες, που θέλουν να φέρουν το καινούργιο στον κάμπο. Τίποτα δεν θα τους αιφνιδιάσει αλλά και τίποτα ξερό δεν θα μείνει όρθιο.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024