Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Αμαρούζο: Από τα... κλεμμένα βιβλία, στη λίστα του Forbes

Σοφία Αμαρούζο: Από τα… κλεμμένα βιβλία, στη λίστα του Forbes

Ενα αλλιώτικο success story!

Η ιστορία της Ελληνοαμερικανίδας, Σοφίας Αμαρούζο, μπορεί φαινομενικά να ακούγεται ως ένα ακόμη success story, αλλά δεν είναι.

Μπορεί να μην είναι γνωστή τόσο στην Ελλάδα, αλλά η Σοφία Αμαρούζο έχει χτίσει μία απίστευτη καριέρα στην Αμερική, ενώ η ζωή της έχει γίνει και ταινία στο Netflix, ονόματι Girlboss.

Η καριέρα της σαν παραμύθι

Η 33χρονη επιχειρηματίας ξεκίνησε την καριέρα της πουλώντας παλιά, vintage κομμάτια και κλεμμένα βιβλία στο e-bay.

View this post on Instagram

Ready for Monday like CHOMP 💼 #throwback

A post shared by Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) on

Από τα κλεμμένα βιβλία, η Αμαρούζο κατάφερε μετά από πολύ κόπο και δουλειά να μπει το 2017 στη λίστα του Forbes, ως η δεύτερη πιο αυτοδημιούργητη γυναίκα στην Αμερική, άνω των 30.

Η Αμαρούζο έχει πλέον χτίσει την δική της αυτοκρατορία, ενώ η ζωή της έχει εμπνεύσει την αμερικάνικη βιομηχανία καθώς και η ζωή της έχει γίνει σειρά στο Netflix, αλλά και το βιβλίο της έχει γίνει ταινία στο οποίο έπαιξε η Σαρλίζ Θερόν.

Σήμερα είναι CEO ενός από τα μεγαλύτερα Αμερικάνικα e-shop

Σήμερα η Σοφία Αμαρούζο από μία πωλήτρια στο e-bay έγινε CEO της Νasty Gal, μιας εταιρίας με ιδιαίτερα και μοντέρνα ρούχα, αυτοαποκαλείται συγγραφέας μιας και το βιβλίο της έγινε best seller φουσκώνοντας τον λογαριασμός της (στα 180 εκατ. δολάρια σύνολο).

Η Ελληνοαμερικανίδα ποτέ δεν έκρυψε όμως και τις δυσκολίες που πέρασε στην ζωή της.  Σε συνέντευξή της στο αμερικάνικο Instyle είχε αποκαλύψει πως ενώ όλοι νόμιζαν πως τα πράγματα συνεχίζονταν ρόδινα από την ώρα που έγινε διευθύντρια στην Nasty Gal, εκείνη πέρασε κρίση στην σχέση της, πήρε διαζύγιο και είδε την εταιρία της να χρεοκοπεί, λόγω του ανταγωνισμού.

Πως κατάφερε να γίνει επιτυχημένη ξανά. Η Αμαρούζο μοιράστηκε την ιστορία της και μας ενέπνευσε:

«Το διαζύγιο ήρθε πρώτο. Εντελώς απροσδόκητα ξυπνήσαμε εγώ και ο άνδρας μου ένα πρωί και καταλάβαμε πως δεν μπορούσαμε πια να συνεχίσουμε έτσι. Η απόφαση αυτή με διέλυσε.

Ούρλιαζα σε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς για τέσσερα βράδια, ανίκανη να φάω και εντελώς πληγωμένη. Φορούσα απλά το μπουρνούζι μου και ένα καπέλο και κάπνιζα το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.

Μετά ήρθε η χρεοκοπία. Η εταιρία στην οποία ήμουν CEO ήταν στον αγώνα της αγοράς επί χρόνια οπότε αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ για μένα.

Είχαμε απολύσει πολλά άτομα, είχαμε δεχθεί και κάνει αγωγές προς άλλες εταιρίες και δεν μπορέσαμε να συμβαδίσουμε με τις συνεχείς αλλαγές της αγοράς. Αφού έβαλα και δικά μου χρήματα στην εταιρία και παραιτήθηκα από διευθύντρια αποφάσισα να επικεντρωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στο ίδιο το brand. Εργάστηκα σκληρά για να βρω νέες στρατηγικές, να βελτιώσω τις σχέσεις της εταιρίας και να προβάλω το όνομά της προς τα έξω, αλλά ήταν πια πολύ αργά. Η χρεοκοπία ήρθε το Νοέμβριο του 2016 και μάλιστα το έμαθα την ώρα που προμόταρα το νέο μου βιβλίο στην Αυστραλία με θέμα… την εταιρία μου.

Και παρ΄όλο που θυμάμαι ότι προσπαθούσα να μαζέψω κάπως τα πράγματα, μιλώντας για την άνοδό μου και τα βιβλία μου, εν τέλει είπα με δάκρυα στα μάτια «Ήταν η πρώτη μου δουλειά και νομίζω πως πήγα πολύ μακριά».

https://www.instagram.com/p/Bt4GZzVBpLc/

Λίγο καιρό αφ΄ότου είχα χωρίσει με τον σύζυγο μου άρχισα να βγαίνω με έναν παλιό μου φίλο. Σίγουρα όταν πενθείς ακόμη έναν γάμο δεν μπορείς να είσαι ρομαντική, το ξέρω. Αλλά εκείνος με στήριξε όταν το έμαθε και θυμάμαι πως από τότε αρχίσαμε να μιλάμε τρεις ώρες στο τηλέφωνο την πρώτη φορά και πέντε ώρες την επόμενη και εν τέλει μετά από μία εβδομάδα βρήκα το θάρρος να τον ρωτήσω «Τελικά εμείς γιατί ποτέ δεν βγήκαμε ραντεβού»;

Η απάντησή του με εξέπληξε, «Ήμασταν και οι δύο σε σχέση» μου θύμισε και μετά από αυτό πήγαμε με μία μεγάλη παρέα για καραόκε. Εν τέλει μείναμε οι δυο μας κι εγώ αν και ντροπαλή ένιωσα ένα σκίρτημα την ώρα που τραγουδούσα το « Σε θέλω» του Μπομπ Ντίλαν. Την ημέρα, λοιπόν, που υπέβαλα την αίτηση διαζυγίου μου βρήκα τον εαυτό μου. Πήγα πάλι σε αυτό το ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς ουρλιάζοντας, αλλά αυτή την φορά με χαρά. Σήμερα ζω ακόμη με αυτό τον άνθρωπο.
Ταξιδέψαμε, συνεργαστήκαμε επαγγελματικά, περάσαμε μαζί με τις οικογένειές μας τα Χριστούγεννα και θέλουμε να κάνουμε παιδιά κάποια στιγμή. Γελάμε πολύ και έχω έναν άνθρωπο που πλέον μπορώ να μοιραστώ μαζί του όλα όσα δεν μπόρεσα να πω με τον άνδρα μου.

Μετά δημιουργήσαμε μία νέα επιχείρηση, μία κοινότητα και μία εταιρία μέσων ενημέρωσης για τις γυναίκες που ψάχνουν να βρουν την ευτυχία, ονομάζοντάς την… Girlboss (κορίτσι-αφεντικό). Δημιουργήσαμε το δικό μας ίδρυμα, όπου χορηγήσαμε περίπου 100.000 δολάρια σε γυναίκες που έχουν όνειρο να ασχοληθούν με την μόδα, τον σχεδιασμό, την μουσική και τις τέχνες.
Το Απρίλιο του 2017 το βιβλίου μου με τίτλο Girlboss, έγινε σειρά το Νετφλιξ, το οποίο μπήκε σε 95 εκατ. σπίτια και μεταφράστηκε σε περίπου 30 γλώσσες. Τον ρόλο μου έκανε η Μπριτ Ρόμπερσον και στην κωμική σειρά συμμετείχε και η Σαρλίζ Θερόν.
Πραγματικά ήταν κάπως σουρεαλιστικό να παρακολουθώ την τελευταία δεκαετία της ζωής μου μέσα από την τηλεόραση. Στην πρώτη σκηνή μάλιστα της σειρά η πρωταγωνίστρια λέει την φράση:

«Στην ενηλικίωση πεθαίνουν όλα τα όνειρα». Το πιστεύω αυτό. Αλλά τώρα πλέον θεωρώ πως αν δεν αφήσουμε να φύγουν από μέσα μας όλα αυτά που πιστεύουμε πως μας καθορίζουν, τότε δεν θα είμαστε ποτέ ικανοί να ξεχάσουμε, να δημιουργήσουμε, να αγαπήσουμε περισσότερο, να πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Ένα ρητό λέει πως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα… αλλά εγώ θεωρώ πως δεν ισχύει. Μπορούμε να τα έχουμε όλα. Αλλά όχι όλα την ίδια στιγμή… »

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024