Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταύρος Αραχωβίτης: Η ανατροπή μπορεί να γίνει

Σταύρος Αραχωβίτης: Η ανατροπή μπορεί να γίνει

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, αναφέρεται στο κυβερνητικό έργο για τους αγρότες ενώ υπεραμύνεται της απόφασης για τη δημιουργία μιας Προοδευτικής Συμμαχίας

«Η ανατροπή μπορεί να γίνει» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο Σταύρος Αραχωβίτης και σημειώνει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ότι στις 7 Ιουλίου οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα χρόνια και προς ποια κατεύθυνση. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Λακωνία υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οφείλεται εν πολλοίς στην αποχή των ψηφοφόρων και τον φοβίζει η αλαζονεία των στελεχών της ΝΔ. Παράλληλα υπεραμύνεται του κυβερνητικού έργου στον αγροτικό τομέα, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση στήριξε με συγκεκριμένες αποφάσεις τους αγρότες και προστάτευσε το εισόδημά τους.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφές: στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια και προς ποια κατεύθυνση. Θα γυρίσουμε πίσω σε λογικές οικογενειοκρατίας, συνθήκες διαφθοράς και διαπλοκής, περικοπών μισθών και συντάξεων σε βάρος του ελληνικού λαού; Συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα αλλά και διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία με υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αγρότες; ‘Η θα πάμε μπροστά τώρα που η οικονομία μετά από σκληρούς κόπους και θυσίες στάθηκε στα πόδια της; Τώρα που μειώνεται η φορολογία στους αγρότες, μειώνεται ο ΦΠΑ στην ενέργεια και οι ασφαλιστικές εισφορές;

Μπορεί και πώς να ανατραπεί η ήττα των περίπου 10 μονάδων από τις ευρωεκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Η διαφορά των 9,5 μονάδων, που ήταν αδιαμφισβήτητα ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, οφείλεται εν πολλοίς στην αποχή των ψηφοφόρων που το 2015 είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αγώνας είναι να αντιληφθεί ο πολίτης το διακύβευμα και να κατευθυνθεί στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Αν αυτό συμβεί, η ανατροπή μπορεί να γίνει.

Μήπως τελικά ο στόχος είναι μια ήττα με όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά και άρα ένα αποτέλεσμα διαχειρήσιμο;

Ο στόχος είναι μια νίκη για τον λαό από τον λαό, κανένας άλλος. Ολες αυτές οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων για να βγει η χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Αρχίζουν να αποδίδουν και πρέπει να γυρίσουν στον λαό που υπέφερε. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα Μνημόνια, ενώ η κυβέρνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια! Αυτό θα γράψει Ιστορία που θα διαβάζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ποιοι οι βασικοί λόγοι για να σας στηρίξουν οι πολίτες που σας γύρισαν την πλάτη στις ευρωεκλογές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, ψηφίστηκε δύο φορές, από τον λαό και όχι από τους μηχανισμούς και από τη διαπλοκή. Είναι μια δύναμη προοπτικής που μπορεί, και το έχει αποδείξει, να λύνει προβλήματα χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος, αλλά την ευημερία του ελληνικού λαού και τη μακροημέρευση και ασφάλεια της χώρας.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται σταθερά. Σε περίπτωση επικράτησης του Κυρ. Μητσοτάκη, τι φοβάστε;

Αυτό που πραγματικά ήδη έχει αρχίσει και με φοβίζει είναι η αλαζονεία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε τους δήλωση, με κάθε τους εμφάνιση, ακόμη και ο τρόπος που συμπεριφέρονται δείχνει την αλαζονεία με την οποία σκέπτονται να πορευτούν, αν ο ελληνικός λαός τούς δώσει τη δυνατότητα αυτή. Πραγματικά, η αλαζονεία της εξουσίας είναι αυτό που με φοβίζει.

Οι αγρότες είναι μια ειδική κατηγορία ψηφοφόρων; Ποια τα βασικά μέτρα που προωθήσατε και σας διαφοροποιούν από τη ΝΔ;

Ο αγρότης έχει πλέον 3 αφορολόγητα και προστασία των επιδοτήσεών του από τις κατασχέσεις. Εχει προστασία στο εισόδημά του και το κράτος το απέδειξε έμπρακτα τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες καιρικά χρονιές που αντιμετώπισε. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε και προωθεί την έννοια του συνεργατισμού, την έννοια της συλλογικής εκπροσώπησης και την έννοια της ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, που είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. Ωριμάσαμε και χρηματοδοτούμε έργα υποδομής στον αγροτικό χώρο και τον προετοιμάζουμε για το μέλλον. Λάβαμε αποφάσεις και σχεδιάζουμε με σταθερά βήματα την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και την προστασία των αγροτικών προϊόντων. Οι διεθνείς συμφωνίες που συνάπτουμε προστατεύουν τόσο τη φήμη όσο και την εμπορικότητα των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Η φέτα και το ελαιόλαδο, ο κρόκος και τα φρούτα προωθούνται στις διεθνείς αγορές με όρους προστασίας. Δείτε τη συμφωνία που πέτυχε η ΝΔ το 2014 με τον Καναδά και την «προστασία» που πέτυχε για τη φέτα και τη συμφωνία που πέτυχε αυτή η κυβέρνηση με την Ιαπωνία το 2017.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι στις εκλογές θα σας στηρίξουν και δεν θα επιλέξουν τη ΝΔ; Μήπως και αυτούς τους υπερφορολογήσατε;

Οι αγρότες, να είστε σίγουροι, δεν ξεχνούν τον νόμο 4172 του 2013 που τους έκανε επιτηδευματίες, τους έβαλε υποχρεωτικά σε βιβλία εσόδων – εξόδων και τους φορολόγησε από το πρώτο ευρώ για το σύνολο των εισοδημάτων των επιδοτήσεων, ακόμη και των αποζημιώσεων. Ευτυχώς για τους αγρότες το 2015 έγινε η πολιτική αλλαγή και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος στο σύνολό του. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες-μέλη συνεταιρισμών, να μειώνεται η φορολογία για τους συνεταιρισμένους αγρότες και να σχεδιάζεται το νέο φορολογικό αντικειμενικό σύστημα προσαρμοσμένο στο αγροτικό επάγγελμα. Οι αγρότες ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά νοιάζονται για την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους και ποιοι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν και να προστατεύσουν τα αγροτικά προϊόντα από τις ελληνοποιήσεις. Αφαίρεση άδειας για παράνομες ελληνοποιήσεις έγινε μόνο από αυτή την κυβέρνηση.

Δίνει δυναμική η Προοδευτική Συμμαχία ή είναι απλά προσθήκη μεμονωμένων προσώπων;

Στην Προοδευτική Συμμαχία προσέρχονται προοδευτικοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι μετά τα δύσκολα χρόνια, που έγιναν προοδευτικές αλλαγές σε τούτο τον τόπο, θα πισωγυρίσουμε στη διαπλοκή, στα συμφέροντα και στη χρεοκοπία. Στην Προοδευτική Συμμαχία χωρούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Σίγουρα η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει και θα ενδυναμωθεί το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024