Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικήτας Κακλαμάνης: Εθνικό έγκλημα η Συμφωνία των Πρεσπών

Νικήτας Κακλαμάνης: Εθνικό έγκλημα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής καταγγέλλει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε ελληνοτουρκικά και Σκοπιανό, ενώ αναφέρεται στο γαλάζιο σχέδιο για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές

Τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα, αλλά και τις κινήσεις της ΕΕ απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξελίσσεται σε εθνικό «έγκλημα». Για το πρόγραμμα της ΝΔ τονίζει ότι «έχει πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και όχι τις αριστερές ιδεολογικές εμμονές» και εκτιμά ότι οι πολίτες θα στείλουν ξανά «εκκωφαντικό μήνυμα».

Λέτε ότι η οικονομία αργά ή γρήγορα θα φτιάξει, «αλλά αν χάσεις ένα κομμάτι από τον εθνικό σου κορμό, αυτό δεν διορθώνεται». Τι εννοείτε;

Υπάρχει τίποτε πιο ξεκάθαρο από την κατάπτυστη συμφωνία του κ. Τσίπρα στις Πρέσπες, που εξελίσσεται σε δεύτερο Κυπριακό, σε ένα νέο εθνικό «έγκλημα»; Μέσα σε μία μέρα, τα Σκόπια απέκτησαν όνομα, εθνότητα και γλώσσα. Βαφτίστηκαν «Βόρεια Μακεδονία» και πείτε μου ειλικρινά (ρητορικό το ερώτημα) σε μερικούς μήνες ή το αργότερο σε λίγα χρόνια πιστεύει κάποιος ότι δεν θα αποκαλούνται μόνο «Μακεδονία»; Σήμερα, λοιπόν, έναν χρόνο μετά, μπορεί να μας πει κάποιος τι έχει γίνει με την εφαρμογή της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών; Αλλαξαν τα βιβλία της ιστορίας των Σκοπιανών με τους αλυτρωτικούς όρους που περιέχουν; Γκρεμίστηκαν τα αγάλματα ή οι πινακίδες που σχετίζονται με την ελληνική ιστορία της Μακεδονίας μας; Κακά τα ψέματα: Ενα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της Πατρίδας μας, της Ιστορίας μας, είναι πια ακρωτηριασμένο, γιατί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά αγνόησαν τον ελληνικό λαό και δεν τόλμησαν να πάνε σε δημοψήφισμα. Ολα αυτά, λοιπόν, δεν διορθώνονται. Μένουν ως εθνικά στίγματα, που ελπίζω να μην έχουν άλλες παρενέργειες. Το ευτύχημα για τη χώρα είναι ότι ο κ. Τσίπρας φεύγει και δεν θα προλάβει να συμφωνήσει κάτι, είτε για την Κύπρο, είτε για τη Θράκη.

Πώς σχολιάζετε τις μέχρι σήμερα κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία;

Θα σας απαντήσω με ένα ερώτημα, γιατί το κατέθεσα και στη Βουλή αλλά δεν έτυχα ουσιαστικής απάντησης από τον κ. Κατρούγκαλο. Ζήτησα, να πληροφορηθώ τι ειπώθηκε ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν τον Φεβρουάριο. Προσέξτε τώρα τη χρονική συγκυρία. Αμέσως μετά από εκείνη τη συνάντηση η Τουρκία ξεκίνησε να προκαλεί, τόσο στην Κύπρο και εν συνεχεία στο Καστελλόριζο. Σύμπτωση ή όχι, αν εγώ είμαι ένας κακεντρεχής νεοδημοκράτης, εύλογα δεν μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ερντογάν μάλλον άκουσε κάτι που δεν ξέρουμε; Μην ξεχνάτε επίσης ότι ακολούθησε η δήλωση του κ. Κοτζιά, ότι «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο»… Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση έκανε, μόλις, μισό βήμα μπροστά. Για άλλη μία φορά έμεινε στα λόγια και μετέθεσε τις «στοχευμένες ενέργειες» κατά της Τουρκίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής! Ειλικρινά, πρόκειται για σοβαρή πολιτική αντίδραση, όταν ένα κράτος το οποίο ανήκει στην ΕΕ δέχεται επίθεση ουσιαστικά στο έδαφός του; Δηλαδή, αν έκαναν το ίδιο οι Τούρκοι στη Γερμανία ή τη Γαλλία έτσι θα αντιδρούσαν η κυρία Μέρκελ και ο κ. Μακρόν; Το πρόβλημα είναι ότι οι τωρινοί ηγετίσκοι της ΕΕ δεν είναι του διαμετρήματος ενός Ντε Γκολ, ενός Κολ, ενός Μιτεράν, ώστε να βάλουν την όποια Τουρκία στη θέση της. Πικρή αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει 16 άξονες. Ποιες παρεμβάσεις θα χαρακτηρίζατε εσείς ως επείγουσες;

Το μεγάλο στοίχημα για τη ΝΔ θα είναι να επαναφέρει στον ελληνικό λαό την καθημερινότητά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει οριοθετήσει τους στόχους ξεκάθαρα και απλά. Πρώτον, πιο λειτουργική δομή στην κυβέρνηση, με δημιουργία νέων και λιγότερων υπουργείων. Δεύτερον, μείωση της φορολογίας για όλους (π.χ. οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια). Τρίτον, συρρίκνωση της γραφειοκρατίας (π.χ. καθιέρωση ηλεκτρονικής υπογραφής), που θα «μεταφραστεί» σε προσέλκυση επενδύσεων. Τέταρτον, αναβάθμιση της Παιδείας (π.χ. κατάργηση του ασύλου ανομίας στα Πανεπιστήμια και νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ). Πέμπτον, εμπέδωση της ασφάλειας (π.χ. κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, σύσταση φυλακής τύπου Γ). Και υπάρχουν ακόμη: Η ουσιαστική προστασία του Κοινωνικού Κράτους, η Συνταγματική Αναθεώρηση και ο νέος εκλογικός νόμος. Πάνω σε αυτούς τους πυλώνες θα στηριχθεί η ανοικοδόμηση για τη Χώρα και οι Ελληνες σιγά σιγά θα καταλάβουν τη διαφορά, χωρίς να χυθεί αίμα όπως εριστικά είπε ο κ. Τσίπρας. Η ΝΔ στο πρόγραμμά της έχει πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και όχι τις αριστερές ιδεολογικές εμμονές.

Σας φοβίζει η αποχή; Πού θα κριθεί το αποτέλεσμα στις 7 Ιουλίου;

Δεν με φοβίζει τίποτε, γιατί βρίσκομαι 30 χρόνια στην πολιτική και έχω μάθει να εμπιστεύομαι και να σέβομαι τη γνώμη του ελληνικού Λαού. Το μήνυμα που έστειλε στις ευρωεκλογές στον κ. Τσίπρα θα είναι ακόμη πιο εκκωφαντικό στις 7 Ιουλίου. Τώρα πια, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες γνωρίζουν τι εστί «πρώτη φορά Αριστερά». Η Χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια πειραματισμών και λαθών τύπου Βαρουφάκη.

Δικαιούται «περίοδο χάριτος» η επόμενη κυβέρνηση και αν ναι, για πόσο;

Και να τη ζητούσαμε δεν μπορούμε να την έχουμε. Ο κόσμος, ο απλός κόσμος έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να αντιμετωπιστούν… χθες. Είμαι σίγουρος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι λάτρης της πειθαρχίας και της σωστής οργάνωσης, έχει ήδη έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στη Βουλή και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024