Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής μιλούν στο in.gr για τους ήρωες που θα ζωντανέψουν στον Κήπο

Η Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής μιλούν στο in.gr για τους ήρωες που θα ζωντανέψουν στον Κήπο

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στη σκηνή θα ζωντανέψει ο Michael Jackson, οι Beatles, οι Queen, η Madonna, ο Justin Timberlake αλλά και η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και τα Ξύλινα Σπαθιά

H Angelika Dusk και ο Ίαν Στρατής ανοίγουν την πόρτα των εφηβικών τους δωματίων και μας προσκαλούν στον Κήπο του Μεγάρου να μοιραστούμε μαζί τους τις στιγμές ξεγνοιασιάς και ενθουσιασμού που περνούσαν ακούγοντας ατελείωτες ώρες τους αγαπημένους τους μουσικούς ήρωες.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στη σκηνή θα ζωντανέψει ο Michael Jackson, οι Beatles, οι Queen, η Madonna, ο Justin Timberlake αλλά και η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και τα Ξύλινα Σπαθιά.

Σε μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και ενέργεια, η Angelika της γενιάς των ’80s –«ροκάκι από μικρή», όπως δηλώνει– και ο Ίαν των ’90s, με ροκ επιρροές, μας καλούν σε μια «ηρωική» συναυλία στην καρδιά της πόλης και του καλοκαιριού, όπου θα βγάλουν από το συρτάρι τα τραγούδια της παιδικής τους ηλικίας, και όλοι μαζί θα κάνουμε ένα αξέχαστο πάρτι όπως τότε.

Ζητήσαμε από τους δύο καλλιτέχνες να συζητήσουν για την μουσική της εφηβείας τους αλλά και τις μουσικές του αναμνήσεις.

Μουσικοί ήρωες. Αλλάζουν περνώντας τα χρόνια;

Iαν: Αλλάζουν σίγουρα. Απλά τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχει σταματήσει η μουσική να είναι τόσο αληθινή και έχει αρχίσει να γίνεται πολύ εμπορική

Angelika: Βασίζεται περισσότερο στην εικόνα ίσως

Iαν: Ναι και στην περσόνα που πουλάει ο άλλος

Angelika: Θα έλεγα ότι πέρα από την Florence Welch από τους Florence and the Machine με την οποία είμαι τρελαμένη εδώ και δέκα χρόνια είναι οι ίδιοι. Δηλαδή όλοι αυτοί, που δυστυχώς πέθαναν σε ένα χρόνο, ο George Michael, ο Joe Cocker, o B.B. king. Και πολύ 80ς καλλιτέχνες, όπως ο Prince. Στεναχωρήθηκα πολύ που πέθαναν. Βέβαια ακούω τη μουσική τους ακόμα. Είμαι πιο πολύ παιδί των ‘80ς.

Iαν: Εγώ ήμουν στενόμυαλος και μονοδιάστατος για πολύ καιρό, μέχρι τα 19-20 που ήμουν μόνο ροκάς. Μετά κατάλαβα τι σημαίνει μουσική, να ακούς ότι σου αρέσει και κατάλαβα ότι μου αρέσουν πολλά πράγματα. Και διεύρυνα τους μουσικούς μου ορίζοντες και για αυτό έχω και καινούργιους ήρωες όπως Timberlake .

Angelika: Και η Lady Gaga αλλά και τζαζ ήρωες για εμένα. Michael Davis και Ella Fitzerald, που μπορούσες να κουρδίσεις τα όργανα πάνω στη φωνή της.

Εφηβικό δωμάτιο: Ποια ήταν τα πρώτα ακούσματα;

Angelika: Εγώ όπως είπα είμαι παιδί των 80ς. Άκουγα πάρα πολύ pop τότε Madonna και Michael Jackson εννοείται αλλά και Bryan Ferry. Μετά με μύησε ο πατέρας μου στη ροκ μουσική, γιατί είχε όλα τα σημαντικά βινύλια, Pink Floyd, Led Zeppelin, Rolling Stones που μου αρέσουν και σήμερα και θα τα πούμε και στη συναυλία. Και μετά στην εφηβεία με μύησαν οι φίλοι μου στην metal που ακούω μέχρι και σήμερα. Metallica, Iron Maiden και Dream Theater.

Iαν: Εγώ θα πω ότι το άλμπουμ με σημάδεψε πιο πολύ, το Made in Japan του 1972 των Deep Purple, νομίζω είναι το καλύτερο live που έχει ηχογραφηθεί ποτέ.

Αναμνήσεις: Ντύνονται πάντα μουσικά;

Angelika: Ναι γιατί όταν ακούω πολλά τραγούδια μου έρχονται στο μυαλό διάφορες στιγμές που είναι συνδεδεμένες με αυτά. Όταν ακούω για παράδειγμα Alanis Morissette θυμάμαι ένα συγκεκριμένο σημείο στο σχολείο μου, ίσως γιατί τότε είχα πάθει πλάκα με το δίσκο «Jagged Little Pill» και το άκουγα συνέχεια. Ή όταν ακούω «Βig in Japan» σκέφτομαι την οικογένεια μου και θυμάμαι τις αδερφές μου που παίρναμε σκουπόξυλα και κάναμε ότι παίζαμε κιθάρα.

Iαν: Και εγώ όταν ακούω κάποια κομμάτια θυμάμαι στιγμές στο αυτοκίνητο. Ή μου έρχονται στο μυαλό τα πρώτα μου live σε ένα πολύ μικρό μαγαζί στο Xαλάνδρι που έπαιζαν μόνο ροκάδες και ήμουν εγώ ένα φοβισμένο παιδάκι ανάμεσα σε κάτι μηχανόβιους.

Angelika: Και φυσικά όταν μια ανάμνηση δεν είναι καλή τότε διαγράφεις το τραγούδι, δεν θέλεις να το ακούς.

Ύμνοι ‘80ς και ‘90s: Ελληνικοί ή ξένοι;

Angelika: Kυρίως άκουγα ξένη μουσική και αργότερα ελληνική, επειδή στο σπίτι είχαμε τέτοια ακούσματα. Μετά τα 15-16 άρχισα να ακούω Αλεξίου, Πρωτοψάλτη και Γαλάνη και τραγουδούσα μόνη μου και με τις φίλες μου. Μου άρεσαν πολύ και χτυπιόμουνα με Ξύλινα Σπαθιά και Πυξ Λαξ. Και στην εφηβεία θυμάμαι ότι έπαιζε συνέχεια το «Πόσο σε θέλω» και κόβαμε τις φλέβες μας γιατί είμαστε ερωτευμένοι.

Iαν: Και εγώ άκουγα περισσότερο ξένη μουσική αλλά στην πορεία έμαθα να εκτιμώ τους έλληνες καλλιτέχνες και να ακούω περισσότερο ποπ και έντεχνο.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024