Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Ουρές έξω από ελληνικό εστιατόριο που θυμίζει Μύκονο

Νέα Υόρκη: Ουρές έξω από ελληνικό εστιατόριο που θυμίζει Μύκονο

Ενα μαγαζί που ζηλεύουν ακόμη και όσοι μένουν στην Αθήνα!

Ο κυκλαδίτικος αέρας και οι γεύσεις από Ελλάδα φαίνεται πως συγκινούν όλο και περισσότερο κόσμο. Δεν είναι τυχαίο μέσα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης, ένα ελληνικό εστιατόριο το οποίο θυμίζει το πανέμορφο νησί της Μυκόνου έχει κατακτήσει τις καρδιές των νεοϋορκέζων.

Βλέποντας τις εικόνες από το εστιατόριο, νομίζεις ότι βρίσκεται σε ένα από τα πανέμορφα στενά της Μυκόνου. Μπλε καρέκλες, μικρά τραπεζάκια, διακόσμηση που θυμίζει νησιωτική ταβέρνα.  Ο επισκέπτης που έρχεται να απολαύσει γεύσεις από Ελλάδα, νοιώθει ταυτόχρονα σαν να κάνει τις διακοπές του.

Υπάλληλοι εταιρειών, επιχειρηματίες και τουρίστες συρρέουν καθημερινά σε αυτή τη μυκονιάτικη γωνιά της Νέας Υόρκης.

Σε μία γωνία ένα απόλυτα ελληνικό περίπτερο με στόρια που κατεβαίνουν θυμίζοντας την Ελλάδα μίας άλλης δεκαετίας πουλάει ελληνικά προϊόντα.

Από αθλητικές εφημερίδες με βαρύγδουπους τίτλους και παλαιότερα τεύχη του περιοδικού Eικόνες και του Λούκυ Λουκ μέχρι Σερενάτες και μπισκότα Παπαδοπούλου.

Εκτός από τις διάφορες γωνιές του μαγαζιού που είναι γνώριμες στο μάτι μας χωρίς αυτό φυσικά να ισχύει για τους Νεοϋρκέζους, το κατάστημα που κάνει θραύση στην Νέα Υόρκη, ονόματι Souvlaki Gr, δίνει την δυνατότητα στους Αμερικάνους να δοκιμάσουν το διάσημο ελληνικό έδεσμα, αλλά και άλλα ελληνικά πιάτα όπως ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, οι κολοκυθοκεφτέδες, η χωριάτικη σαλάτα, το κριθαρότο θαλασσινών  και άλλα πολλά.

Η πρωτοτυπία στην διακόσμηση, η αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα αλλά και το ελληνικό ταμπεραμέντο των ιδιοκτητών είχε ως αποτέλεσμα το Souvlaki Gr να εξαπλωθεί γρήγορα στην Νέα Υόρκη, ανοίγοντας ακόμη δύο καταστήματα, ένα στο δυτικό και  ένα στο ανατολικό Midtown, διατηρώντας την φιλοσοφία του μαγαζιού.

Οσο για το μυστικό της επιτυχίας; Σίγουρα αυτό θα οφείλεται αφενός στο κέφι, το μεράκι και τα χαμόγελα όσων δουλεύουν στο ελληνικό εστιατόριο, αφετέρου η πρωτότυπη διακόσμηση, αλλά και η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας είναι παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε μία πόλη που το street  food έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διατροφή των κατοίκων και των εργαζομένων εκεί.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024