Η Αμερικανίδα τηλεοπτική παραγωγός, σεναριογράφος και συγγραφέας, Σόντα Ράιμς εισέπραξε παρατεταμένο χειροκρότημα, όταν θύμισε στο κοινό ότι οι γυναίκες είναι μία υπολογίσιμη δύναμη.

«Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα, για το οποίο πρέπει να αρχίσουμε να προβάλουμε αντίσταση είναι να σταματήσουμε να επιτρέπουμε σε άλλους να μας καθορίζουν» δήλωσε η 49χρονη Σόντα Ράιμς κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας, Cannes Lions, στις Κάννες.

«Πιστεύω επίσης ότι δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους, τους θέτεις σε περισσότερες θέσεις εξουσίας» είπε.

«Πρέπει να θυμάστε ότι βρισκόμαστε σε μια κοινωνία, στην οποία ηγετικό ρόλο είχαν οι άνδρες για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό [ένα τέτοιο σχέδιο] δεν πέτυχε και όταν οι γυναίκες άρχισαν να παίρνουν θέσεις εξουσίας, τα πράγματα άρχισαν να πετυχαίνουν» τόνισε.

Η δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «Grey’s Anatomy» μίλησε για το πρότζεκτ της Dove σε συνεργασία με τις Getty Images και Girlgaze, με τίτλο #ShowUs (ΔείξτεΕμάς), που είναι μια συλλογή από πάνω από 5.000 φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία γυναικών απ’ όλο τον κόσμο.

Η Σόντα Ράιμς δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να επηρεάσουν οι γυναίκες πραγματικά ώστε να επέλθουν αλλαγές είναι να συνεχίσουν να αυξάνονται στον κόσμο των επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να ανυψώσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

«Νομίζω ότι καθώς ανεβαίνετε τη σκάλα θα φέρνετε μαζί σας ανθρώπους» εξήγησε. «Πρέπει να φέρνετε άλλους ανθρώπους για να ακουστούν οι φωνές τους» υπογράμμισε, σύμφωνα με το Page Six.

Η Ράιμς εξήρε την καμπάνια #ShowUs τονίζοντας ότι θέλει οι τρεις κόρες της να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς όσον αφορά την εμφάνιση.

«Δεν θέλω να μεγαλώσουν νομίζοντας ότι πρέπει να έχουν μία συγκεκριμένη εμφάνιση» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο