Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρικ Όουενς: Σχολιάζει το τείχος του Τραμπ με την νέα του συλλογή

Ρικ Όουενς: Σχολιάζει το τείχος του Τραμπ με την νέα του συλλογή

«Η εξερεύνηση της προσωπικής μου κληρονομιάς από το Μεξικό, έρχεται ως αντίδραση στην εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ να ορθώσει το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό» αναφέρει ο Αμερικανός σχεδιαστής.

Για τη νέα συλλογή του ο Ρικ Όουενς άντλησε έμπνευση από τα παιδικά του χρόνια και έκανε αναφορές στη μητέρα, στον πατέρα του, στις διακοπές με τα ξαδέρφια του και στη διαρκή εμμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να διαχωρίσει τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Για την επίδειξη στο Παρίσι της ανδρικής συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 ο Ρικ Όουενς έστησε όπως συνήθως, την πασαρέλα στην αυλή του Palais De Tokyo, αλλά αυτή τη φορά γύρω από ένα γλυπτό του Βρετανού καλλιτέχνη Thomas Houseago.

Το θέμα της επίδειξης μόδας ήταν τη δική του μεξικανική κληρονομιά με τη συλλογή να φέρει το όνομα της γιαγιάς του, TECUATL, από τη μεξικανική φυλή των Μιξτέκων.

«Η μητέρα μου και εγώ μάθαμε αγγλικά μαζί, όταν άρχισε να με πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και ο πατέρας μου δούλευε στα δικαστήρια του Πόρτρβιλ ως μεταφραστής για τους Μεξικανούς μετανάστες εργαζόμενους στα χωράφια που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της γεωργικής βιομηχανίας της κομητείας San Joaquin » ανέφερε ο Ρικ Όουενς στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Ο σχεδιαστής μόδας από την Καλιφόρνια εξήγησε στα δικά του σχόλια για τη συλλογή ότι θέλησε να εξερευνήσει την προσωπική του κληρονομιά από αντίδραση στην εμμονή του Ντόναλντ Τραμπ να ορθώσει το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Το να μπορέσω να συνδυάσω τον μοντερνισμό και το Μεξικό είναι η κατεύθυνση που ήθελα να προωθήσω. Θυμάμαι τη μητέρα μου και όλες τις περίτεχνες ενδυμασίες και μετέφρασα μερικά από αυτά τα σχέδια σε γεωμετρικά μοτίβα» ανέφερε ο Αμερικανός σχεδιαστής.

Μακριά παλτό με έντονους ώμους, φαρδιά παντελόνια σε ροζ ιριδίζον, αλλά και χρυσό και ασημί, σακάκια με μία αίσθηση Glam Rock, t-shirt με V, ολόσωμες λευκές και μαύρες αδιάβροχες φόρμες με φερμουάρ συνθέτουν την ανδρική συλλογή του.

To έμβλημα της Ομοσπονδίας Ενωμένοι Αγρότες Αμερικής (που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960) ο αετός των Αζτέκων εμφανίστηκε σε T-shirt και σε υπερμεγέθη πουκάμισα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα ενισχύσουν τις ανάγκες του συνδικάτου.

Μία δεύτερη συνεργασία που παρουσίασε ο Ρικ Όουενς ήταν με την αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Champion που γιορτάζει τα εκατό της χρόνια.

“Θυμάμαι τα ξαδέρφια μου που φορούσαν T-shirt και σορτς Champion όταν πηγαίναμε να επισκεφθούμε τους συγγενείς μας στο Μεξικό τη δεκαετία του 1970” ανέφερε ο Όουεν, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες μετατροπές των αθλητικών ρούχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024