Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνέντευξη Διγενή στο in.gr: Το ΚΚΕ θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα

Συνέντευξη Διγενή στο in.gr: Το ΚΚΕ θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα

Η κ. Διγενή υπογραμμίζει ότι η ψήφος στις επικείμενες εκλογές είναι ψήφος για τη ζωή μας και τα παιδιά μας και πρέπει - όπως είπε - να πάει στο ΚΚΕ

Στην κρισιμότητα των επικείμενων εθνικών εκλογών αλλά και στην απόφασή της να κατέβει ως υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στον Πειραιά, αναφέρεται η Σεμίνα Διγενή με συνέντευξή της στο Νίκο Χασαπόπουλο.

Η κ. Διγενή υπογραμμίζει ότι η ψήφος στις επικείμενες εκλογές είναι ψήφος για τη ζωή μας και τα παιδιά μας και πρέπει – όπως είπε – να πάει στο ΚΚΕ ενώ πρόσθεσε πως  το ΚΚΕ επιθυμεί μια κοινωνία αναβαπτισμένη σε έναν καλύτερο δικό της εαυτό.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον Νίκο Χασαπόπουλο

Έχετε δηλώσει πως θεωρείτε αυτές τις εκλογές ιδιαιτέρως κρίσιμες, για αυτό κι αποφασίσατε να παραιτηθείτε από την Ευρωβουλή και να αγωνιστείτε στον Πειραιά ; Γιατί;

Οι βουλευτικές εκλογές είναι πραγματικά πιο κρίσιμες από τις ευρωεκλογές. Ο Πειραιάς, λόγω της γεωγραφικής του θέσης και των εξελίξεων στη Μεσόγειο αυτή τη στιγμή, διαμορφώνεται σε στρατηγικής σημασίας γεωπολιτικό χώρο, για όλη τη ΝΑ Μεσόγειο. Είναι στο χέρι μας το αν θα αναδείξουμε ξανά, τη δημοκρατική δύναμη που υπάρχει ανέκαθεν στους κόλπους του, με τη γνήσια στόφα του λαού του, που ξέρει να αγωνίζεται και να δημιουργεί ή θα τον αφήσουμε έρμαιο στα χέρια των εξελίξεων, που θέλουν να ρυθμίζουν οι λίγοι, αυτοί που πάντοτε παίζουν με τις τύχες των λαών.

Επιλέγω να αγωνιστώ με το λαό του Πειραιά και των Νησιών και όχι εκεί στις Βρυξέλλες, που εκλέχτηκα ως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ πριν λίγες μέρες, καταθέτοντας την νίκη των περίπου 37.000 ψήφων σ αυτήν την ωραία μάχη.

Είμαι εδώ, μαχητικά, για τον Πειραιά, με την πόλη, όπου πριν από 101 χρόνια ιδρύθηκε το ΚΚΕ και που η κληρονομιά σ’ αυτά τα χώματα, είναι βαριά.  Η ίδρυση του ΣΕΚΕ, τότε, το 1918  είχε να κάνει με το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της τότε εργατικής τάξης, ήταν συγκεντρωμένο στον Πειραιά, κύρια γύρω από το λιμάνι, που και τότε είχε κρίσιμο ρόλο στην καπιταλιστική οικονομία.
Οι εργατικοί αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, για το δικαίωμα στη στέγη, οι αγώνες για να ενταχθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και να αντιμετωπιστεί το μίσος και ο ρατσισμός, η πάλη στα χρόνια της κατοχής και του Δεκέμβρη του 1944, η δράση στα χρόνια της παρανομίας, ενάντια σε διώξεις, χούντα, στρατοδικεία, εκτελεστικά αποσπάσματα, η πάλη στη μεταπολίτευση, όλα αυτά κι άλλα πολλά, μας δείχνουν το δρόμο. Και ο δρόμος δεν είναι ο συμβιβασμός με τις μισές ζωές! Ο δρόμος δεν είναι το σκύψιμο του κεφαλιού και η λογική του «τίποτα δε γίνεται».

Κατεβαίνω στον Πειραιά, γιατί έχει σημασία, να ορθώνουμε το ανάστημα της ψυχής μας από εδώ, ως τη Βουλή των Ελλήνων, μη επιτρέποντας σε κανέναν να αποφασίζει πριν από μας για μας.

Γιατί στα συνθήματα του ΚΚΕ, κυριαρχεί η έκφραση «επόμενη μέρα;

Γιατί αυτή η μέρα αφορά στη δικιά μας ζωή! Γιατί τότε κρίνονται όλα . Τι με νοιάζει εμένα  με πόση διαφορά η ΝΔ, θα πάρει σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα συνεχίσει την υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων στο κεφάλαιο; Αφού ο λαός θα υποστεί πάλι, το πολύπλευρο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων του;  Θα συνεχίσει να εργάζεται σε καθεστώς ανασφάλειας, με μηνιαίες συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες,με  τρίωρα – τετράωρα και μισθούς – χαρτζιλίκια, με εντατικοποίηση και τραγικές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια διαφορά, για τους χιλιάδες ασθενείς που βασανίζονται ανάμεσα σε διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία και πανάκριβες υπηρεσίες επιχειρηματιών της Υγείας. Πείτε μου τι νοιάζουν τον συνταξιούχο τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ,  αφού -και με τους δυο- θα πληρώνει πανάκριβα τα φάρμακα  και θα ματώνει από τους φόρους; Ο Αλέξης ή μήπως ο Κυριάκος θα συντρέξουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που εκβιάζονται να πληρώσουν τράπεζες και κράτος, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών; Αφού από τις πρώτες φροντίδες και των δύο, είναι  η συνέχιση της πολύμορφης χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων… Με τους κυνηγημένους θ’ ασχοληθούν;

Άρα τι προτείνετε;

Αυτό που έχει νόημα, είναι το πώς θα οργανωθεί η αντίσταση στο δεδομένο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, η αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, πώς θα μπουν δηλαδή εμπόδια. Ο προεκλογικός «μηδενισμός του κοντέρ», που επιχειρούν, δεν πείθει κανέναν. Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε αμέτοχοι, στο σπίτι μας. Το ΚΚΕ δεν πρόδωσε ποτέ τους εργαζόμενους, είναι πάντα δίπλα τους σταθερό και τίμιο, δεν  έγινε μνημονιακή ουρά κανενός,εχει πάντα καθαρό πατριωτικό λόγο στην εξωτερική πολιτική.

Σ’ αυτές τις εκλογές, δεν πρέπει να παρασυρθεί κανένας υπεύθυνος πολίτης από τους ψεύτες, τους παπατζήδες, αυτούς που υποστήριξαν συμφωνίες που ζημιώνουν την χώρα, τους ναζιστές και δολοφόνους, τους ξεδιάντροπους πωλητές  θαυματουργών μαντζουνιών, επιστολών του Ιησού, και πρόσφατα και …φωτογραφίες του!!!
Δεν υποστηρίζουμε  αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια, που έκαναν τα »όχι», »ναι», ούτε τους παλιούς τους φίλους, που έπαιξαν chicken run με τη χώρα, τους νάρκισσους τυχοδιώκτες, τους αδίστακτους με τον ανεμοστρόβιλο στο κεφάλι.
Η ψήφος, είναι ψήφος για τη ζωή μας και τα παιδιά μας και πρέπει να πάει στο ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα. Κι όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός.

Τι φοβάστε περισσότερο;
Μην μας πάρει η μπάλα της γενικότερης προσπάθειας νομιμοποίησης της… μη σκέψης. Αυτό είναι το μεγάλο σύγχρονο πολιτισμικό έλλειμμα. Το ΚΚΕ επιθυμεί μια κοινωνία αναβαπτισμένη σε έναν καλύτερο δικό της εαυτό. Απέναντι στους φανερούς και αθέατους μηχανισμούς, την προπαγάνδα και τον εκβιασμό των αστικών κομμάτων, τα «όπλα» του ΚΚΕ είναι η μαχητικότητά του, οι προβλέψεις του που επιβεβαιώνονται, οι προτάσεις νόμου και οι διεκδικήσεις του που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων, η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Επίσης, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και των Τεχνών που συμπορεύονται με το Κόμμα, οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές, όσοι το τελευταίο διάστημα ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του να αφήσουν πίσω προκαταλήψεις και άλλες πολιτικές επιλογές, που η ίδια η ζωή ξεπέρασε, και σήμερα δίνουν στο πλάι μας τη μάχη.

Τον τελευταίο καιρό, ζείτε κυριολεκτικά στον Πειραιά, ως υποψήφια της Α’ Πειραιά. Ποιες είναι οι διαπιστώσεις σας για την κατάσταση εκεί; 
Οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου στην περιοχή του Πειραιά, είχαν και  έχουν ξεκάθαρη στόχευση. «Ανάπτυξη» πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής (που υλοποιούν τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ ) βάζει στο στόχαστρο τη ζωή του λαού και των παιδιών του Πειραιά.
Δίπλα στην βιτρίνα που φτιάχνουν στο λιμάνι, για τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και τα χλιδάτα κρουαζιερόπλοια που πηγαινοέρχονται, εργάζονται, ζουν και αναπνέουν οι Πειραιώτες, απομονωμένοι από χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης που είτε δεν υπάρχουν είτε είναι εμπορευματοποιημένοι. Ο τρίτος δήμος της χώρας έχει μόνο 3 βρεφικούς σταθμούς!!! Βρέφη και νήπια στοιβάζονται, ξεπερνώντας σε αριθμό, το όριο που επιτρέπει τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού σε αυτή την ηλικία, σε σταθμούς που δεν υπάρχουν ούτε κρεβατάκια για τα παιδιά.

Ο αγώνας μας εκεί, συμπυκνώνεται σε 8 λέξεις. Κανένας συμβιβασμός με την αδικία και την αθλιότητα!  Κάτω από την «χρυσόσκονη» της «ανάπτυξης τους», κρύβεται μια κόλαση. Είδα ότι οι γειτονιές του Πειραιά, μετατρέπονται -για τα κέρδη των εκμεταλλευτών όλο και περισσότερο- σε μια υγειονομική αλλά και κανονική ωρολογιακή βόμβα!

Στις 7 Ιουλίου, η ψήφος του λαού πρέπει να είναι ψήφος που να καταδικάζει την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα κόμματα, που τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Ψήφος καταδίκης ενός απάνθρωπου σχεδιασμού.  Αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να πάρει συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή του πολιτική, ούτε έχει ανάγκη ο λαός να διαλέξει μπαλαντέρ για να κολλήσει είτε στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη ΝΔ. Άλλωστε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, παρά τους οξυμένους καυγάδες, συμπλέουν στρατηγικά σε όλα κι αν κάπου τα βρουν σκούρα , δεν θάχουν κανένα πρόβλημα να κυβερνήσουν και μαζί.

Το θέμα είναι το ποιος θα είναι απέναντι στο αστικό μπλοκ και τα κόμματά του. Και απέναντι θα είναι το ΚΚΕ με τους βουλευτές και στον Πειραιά. Ψήφο στο ΚΚΕ λοιπόν και στον Πειραιά για έναν επιπλέον λόγο για να φύγει η βουλευτική έδρα από τη ναζιστική εγκληματική ΧΑ με τους δολοφόνους, υπόδικους εγκληματίες.

O Πειραιάς της εργατιάς, των αγώνων, της προσφυγιάς έχει ευθύνη να μπει στην πρώτη γραμμή για να γκρεμιστεί και εδώ η Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση, να βγει ισχυρό το ΚΚΕ.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024