Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Γαβρόγλου - ΚΚΕ για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Κόντρα Γαβρόγλου – ΚΚΕ για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και απάντηση του ΚΚΕ

«Αντί να αραδιάζει ψέματα και αριθμούς χωρίς αντίκρισμα κι αντί να επιδίδεται σ’ ένα ακόμη αντιΚΚΕ παραλήρημα, το υπουργείο Παιδείας να λύσει έστω και τώρα τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για χωρίς προϋποθέσεις και υποδομές εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στα νηπιαγωγεία» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προσχολική αγωγή.

«Το μόνο που πετυχαίνει το υπουργείο είναι να εκτίθεται ακόμη περισσότερο στις χιλιάδες οικογένειες, που είτε δεν ξέρουν σε ποιο νηπιαγωγείο θα πάει το Σεπτέμβρη το παιδί τους, είτε θα αναγκαστούν να το τρέχουν από τη μία περιοχή στην άλλη και οι οποίες γνωρίζουν τελικά την κατάσταση καλύτερα από ό,τι τα στελέχη του ίδιου του υπουργείου Παιδείας» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Υπουργείο Παιδείας: ΝΔ και ΚΚΕ δεν ψήφισαν το άρθρο 33

Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην ΚΕΔΕ όσο και στο ΚΚΕ, όσον αφορά τη δίχρονη προσχολική αγωγή.

«Τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, που καθιέρωσε η σημερινή κυβέρνηση ικανοποιώντας παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών αλλά και αίτημα 60 ετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, βάζουν στο στόχαστρο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και το ΚΚΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Από άλλη αφετηρία αλλά με την ίδια στόχευση, η μεν ΚΕΔΕ δια του κ. Γ. Πατούλη επαναλαμβάνει την αντισυνταγματική θέση της για ένταξη των νηπιαγωγείων στους Δήμους, το δε ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την εφαρμογή της» συμπληρώνει.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του το υπουργείο επιτίθεται στο ΚΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι «δεν ψήφισαν το άρθρο 33, ψήφισαν ‘’παρών’’, για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Ο αρχηγός της, Κ. Μητσοτάκης, έχει αναφερθεί «στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία δομή στο Υπουργείο Παιδείας που θα βλέπει τα νηπιαγωγεία και τους βρεφικούς σταθμούς μέσα από ενιαίο πρίσμα».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024