Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε τρεις μήνες το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα παράγει το δικό του ραδιοφάρμακο

Σε τρεις μήνες το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα παράγει το δικό του ραδιοφάρμακο

Σε ένα τρίμηνο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα έχει τη δυνατότητα να παράγει το ραδιοφάρμακο που είναι απαραίτητο για τις εξετάσεις PET/SC, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Βασίλη Παπά.

Σε ένα τρίμηνο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα έχει τη δυνατότητα να παράγει το ραδιοφάρμακο που είναι απαραίτητο για τις εξετάσεις PET/SC δήλωσε ο πρόεδρός του Βασίλης Παπάς στο περιθώριο της κεντρικής εορταστικής εκδήλωσης για τα 20 χρόνια λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οπως επισήμανε ο κ. Παπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύμβαση για την εγκατάσταση εξοπλισμού κυκλοτρονίου στο Παπαγεωργίου υπεγράφη προ 10ημέρου.

Δωρεά 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

Ο εξοπλισμός για την παραγωγή του ραδιοφαρμάκου, τον οποίο απέκτησε το νοσοκομείο, κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα εγκατασταθεί σε μικρό κτίριο που θα κατασκευαστεί με δαπάνη του υπουργείου Υγείας και η κατασκευή υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

«Σήμερα το ραδιοφάρμακο παράγεται μόνο στο Λαύριο και μεταφέρεται δύο φορές την ημέρα οδικώς για λόγους ασφαλείας και κοστίζει στο Παπαγεωργίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως. Με την παραγωγή του στο νοσοκομείο μας, θα έχουμε εξοικονόμηση αυτών των 2,5 εκατομμυρίων που δαπανούμε κάθε χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Παπάς.

Και ειδικό ερευνητικό κέντρο

Ο κ. Παπάς επισήμανε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες το Παπαγεωργίου και το Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση ειδικού ερευνητικού κέντρου, του δεύτερου στην Ευρώπη, που θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024