Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαγγέλης Μόρας: Μιλάει για τον θάνατο του αδερφού του

Βαγγέλης Μόρας: Μιλάει για τον θάνατο του αδερφού του

Η εξομολόγηση του συγκλονίζει

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας έκανε εχτές το βράδυ μια βαθιά εξομολόγηση στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

Ο αδερφός του, Δημήτρης Μόρας, διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Μάρτιο του 2014 και νοσηλεύτηκε για πολύ καιρό στην Αυστραλία, έπειτα είχε μεταφερθεί στη Λάρισα για να συνεχίσει τη νοσηλεία. Ωστόσο, έχασε τελικά τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών.

View this post on Instagram

Ένα μεγαλο ευχαριστώ σε όλους σας για τις ευχές σας!! Η αλήθεια ειναι ότι δεν μπορώ να γιορτάσω αυτην την περίοδο ,μου ειναι πολυ δυσκολο αλλα θα εκμεταλλευτώ την σημερινή ημέρα για να δώσω το μήνυμα που θα ήθελε ο αδελφός μου : Αφιερώστε 1 λεπτό απο τον χρονο σας για να γίνεται δότης μυελού των οστών!!! Un grande grazie di cuore a tutti voi per gli auguri !! La verità è che è molto difficile a festeggiare questa periodo, però voglio sfruttare questa giornata per dare il messaggio che il mio fratello voleva: Dedicate un minuto del vostro tempo per diventare donatore di midollo osseo!!!#savemoras #midollo #donare #bonemarrow

A post shared by Moras Vangelis (@moras_vangelis_) on

«Ήταν Μάρτιος του 2014 όταν αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Αυστραλία. Είχε από μικρός ένα πρόβλημα με το αίμα. Χαμηλά αιμοπετάλια. Μας έλεγαν πως στο μέλλον θα γίνει λευχαιμία. Ίσως και στα 60. Το ανακάλυψε στα 20 μετά από μια εξέταση αίματος. Από ένα σημείο και μετά ζούσε μια φυσιολογική ζωή με το πρόβλημά του. Μόλις έκανε το ταξίδι χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνο. Με πήρε το πατέρας μου και μου λέει “ο Τάκης έχει πρόβλημα. Απέκτησε οξεία λευχαιμία”. Μάθαμε μετά πως δεν έπρεπε να κάνει το ταξίδι, λόγω ανοσοποιητικού συστήματος. Από εκεί και πέρα άλλαξαν όλα. Κάναμε εξετάσεις για να δούμε ποιος είναι συμβατός δότης μυελού των οστών. Ήμουν εγώ…

Τρίτη βράδυ έφτασα Μελβούρνη. Τετάρτη απόγευμα έκανα τη μεταμόσχευση. Ο αδερφός μου δεν επιτρεπόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω της υγείας του. Μετά τη μεταμόσχευση περιμέναμε 8 μήνες για να μάθουμε αν όλα πάνε καλά. Στην τελευταία εξέταση άλλαξαν όλα. Έπεσαν όλα μέσα στο αίμα του. Ο αδερφός μου είπε πως θα έρθει Ελλάδα για να κάνει ακόμη μια μεταμόσχευση, ενώ ήξερε πως ερχόταν το τέλος. Μας μετέφερε μια διαφορετική ιστορία για να μη στενοχωρηθεί κανένας. Είπε γυρίζω γιατί δεν θέλω να πεθάνω στην Αυστραλία.

Μου είπε πως θα κάνει δεύτερη μεταμόσχευση όταν είναι έτοιμος. Φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου, κάναμε τα γενέθλιά του στο νοσοκομείο. Τον είδα στη χειρότερη κατάσταση που μπορούσα να τον δω, αλλά και ο ίδιος δεν σε άφηνε πως κάτι θα πάει στραβά. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο νιώθω άσχημα είναι αυτό. Δεν θα έφευγα 16 Ιουλίου για να πάω Ιταλία για προετοιμασία με την ομάδα μου. Του είχα πει να με πάρει τηλέφωνο για τη δεύτερη μεταμόσχευση. Μετά από δυο μέρες πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου είπε πως έφυγε» αφηγήθηκε το περιστατικό  ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο διεθνής αμυντικός μάλιστα δέχθηκε τα συλλυπητήρια από την ομάδα του, τη Βερόνα, η οποία μάλιστα γνωστοποίησε ότι στον επόμενο φιλικό αγώνα της ομάδας οι παίκτες θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν από τη σέντρα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ανάρτηση της Serie Α στο Twitter. «Βαγγέλη, είμαστε κοντά σου, κουράγιο!», έγραψε στο μήνυμά της η Ιταλική Λίγκα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024