Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιπλέουν για μελλοντικές χρήσεις

Επιπλέουν για μελλοντικές χρήσεις

Η Μάγδα Φύσσα μπορεί να μείνει αδικαίωτη για τη δολοφονία του γιου της και με την πικρή αίσθηση πως η επίσκεψη της Περιστέρας Μπαζιάνα δεν συμβόλιζε τίποτε

Να τις έφτιαξαν άραγε τις τουαλέτες; Ή να έμεινε μετέωρο εκείνο το ελάχιστο αίτημα που είχε διατυπώσει παρακλητικά η μητέρα του Παύλου Φύσσα στην Περιστέρα Μπαζιάνα όταν η σύντροφος του Πρωθυπουργού παρακολούθησε μία ημέρα τη δίκη ως σύμβολο της κυβερνητικής βούλησης να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία; Κανονικά, αυτό θα ήταν το μοναδικό ερώτημα που θα έμενε αναπάντητο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα ήταν ένα ερώτημα που θα υπενθύμιζε κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη μια τέτοια δίκη. Αλλά δεν είναι πια μόνο αυτό. Μετά τις τουαλέτες, εγείρεται κι ένα άλλο, όχι ενδεχομένως λιγότερο επείγον, αλλά πάντως πιο ουσιώδες. Είχε σχέση η σπουδή της αλλαγής του ποινικού κώδικα με το αποτέλεσμα της δίκης;

Από την πλευρά του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, το ερώτημα δεν τίθεται καν ως ερώτημα. Διατυπώνεται ως καταγγελία. Ο Κώστας Παπαδάκης κάνει λόγο για «ευθεία παρέμβαση» στη δίκη κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «αφού ξέπλυνε τη Χρυσή Αυγή φρόντισε φεύγοντας για το τελευταίο και πιο σημαντικό δώρο της που είναι η συμβολική και χωρίς σοβαρές νομικές συνέπειες ποινική της μεταχείριση». Ο κίνδυνος να μην τιμωρηθεί για τα αδικήματά της η εγκληματική οργάνωση που έγινε κόμμα είναι πλέον ορατός. Η Μάγδα Φύσσα μπορεί να μείνει αδικαίωτη για τη δολοφονία του γιου της και με την πικρή αίσθηση πως η επίσκεψη της Περιστέρας Μπαζιάνα δεν συμβόλιζε τίποτε, πως δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή φούσκα.

Η καταγγελία της πολιτικής αγωγής δεν είναι από εκείνες που αποδεικνύονται εύκολα. Οχι πως χρειάζεται. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε όλο τον χρόνο στη διάθεσή της για να εξασφαλίσει πως δεν θα τραβήξει αυτή ειδικά η δίκη όσο δεν τράβηξε καμία άλλη στο παρελθόν. Δεν το σπατάλησε αυτόν τον χρόνο. Τον χρησιμοποίησε όχι μόνο για να προσμετρήσει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στις δικές της αλλά και για να τις κρατήσει ως απόθεμα για μελλοντικές  χρήσεις. Να τις κρατήσει όπως θα επέπλεαν σε μια βουλωμένη τουαλέτα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024