Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζευγάρι ηλικιωμένων μήνυσε κόκορα στη Γαλλία

Ζευγάρι ηλικιωμένων μήνυσε κόκορα στη Γαλλία

Τα «κικιρίκου» του κόκορα, πριν ακόμη ξημερώσει, έχουν φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες της γειτονικής εξοχικής κατοικίας, ενώ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Γαλλία.

Χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του δικαστηρίου του Ροσφόρτ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε για «τυπικούς λόγους» για τις 4 Ιουλίου.

Απόντες ήταν και οι ενάγοντες, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το τουριστικό νησί Ολερόν, στη δυτική Γαλλία. Ο λόγος για ένα κόκορα, τον Μορίς, ο οποίος μηνύθηκε από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων «γειτόνων» του για τη φασαρία που προκαλούσε.

Ο κόκορας ζει στην κοινότητα Σεν-Πιερ ντ’Ολερόν αλλά τα «κικιρίκου» του, πριν ακόμη ξημερώσει, έχουν φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες της γειτονικής εξοχικής κατοικίας, ενώ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Γαλλία. Μεταξύ άλλων, ο Μπρουνό Ντιονίς ντι Σεζούρ, δήμαρχος μιας κοινότητας 400 κατοίκων, του Γκαζάκ, ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακηρυχθούν «εθνική κληρονομιά» οι θόρυβοι της γαλλικής υπαίθρου.

Η ιδιοκτήτρια του Μορίς, η Κορίν Φεσό, δήλωσε «ανοιχτή στον διάλογο», υποστηρίζοντας ότι οι ενάγοντες, τους οποίους δεν γνωρίζει προσωπικά, δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τα βρουν μεταξύ τους πριν προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο συνήγορός της, όμως από την άλλη, ο δικηγόρος των εναγόντων είπε ότι οι πελάτες του είχαν απευθυνθεί και στον δήμαρχο του Σεν-Πιερ ντ’Ολερόν, αναζητώντας έναν φιλικό διακανονισμό.

«Ζητούν γαλήνη και ησυχία. Είναι συνταξιούχοι. Ο κύριος ήταν αγρότης. Το μόνο που θέλουν είναι να κλείνει μέσα τον κόκορα τη νύχτα. Πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, δεν βρισκόμαστε στην εξοχή», τόνισε.

Βέβαια, η ελπίδα των δικαστών είναι οι δύο πλευρές να βρουν μια συμβιβαστική λύση μεταξύ τους, προτού αναγκαστούν να επιβάλλουν ποινές στο… ζωντανό.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024