Η μοναχή Θεοδώρα, ηγουμένη της ιεράς μονής στο Μπουτέστι της Ρουμανίας, έχει μια εντυπωσιακή ιστορία, που παρουσιάζεται σε σημερινό ρεπορτάζ του πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων «Δόγμα».

Η μοναχή, που εργαζόταν ως δημοσιογράφος και πολύ γνωστή στη χώρα της τηλεοπτική παραγωγός, αποφάσισε να ακολουθήσει το κάλεσμα του Κυρίου και να στραφεί στο μοναχισμό.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα AS, η μοναχή Θεοδώρα περιγράφει το πώς έκανε αυτό το μεγάλο βήμα προς το μοναχισμό, αν και απολάμβανε μια ζωή με υψηλή κοινωνική θέση, αυξημένο εισόδημα και αναγνωρισιμότητα.

Κάποτε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, γύριζε ένα ντοκιμαντέρ για τη μοναστική ζωή στη Ρουμανία, με αποτέλεσμα να επισκεφθεί όλα τα μοναστήρια της χώρας.

«Εκεί γεννήθηκε η επιθυμία μου να αφιερώσω τη ζωή μου στον Κύριο» τόνισε και περιέγραψε το ρόλο που έπαιξε στην απόφασή της αυτήν η γνωριμία της με τον πατέρα Ιωαννίκιο, με τον οποίον είχε πολλές πνευματικές συζητήσεις.

«Μετά την ολοκλήρωση της ταινίας μου, ήμουν σε σύντομες διακοπές στη Μολδαβία και πήγα με δύο φίλους στη μονή της Σιχαστρίας. Τότε τον συνάντησα. Στάθηκε για μια στιγμή μπροστά μας, μας κοίταξε βαθιά και είπε: «Και εσείς, ελάτε, βιαστείτε, δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Το λεωφορείο έρχεται και πρέπει να ανεβείτε εκεί. Όταν θέλετε, δε θα έχετε θέση». Και έφυγε. Αναρωτιόμουν. Τι εννοούσε; Μου φάνηκε ότι τα λόγια του ήταν προφητικά…»

«Κάθισα και σκέφτηκα και συνειδητοποίησα ότι ένιωσα στη ζωή μου την επιθυμία να ξεφύγω από αυτό που έκανα. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα».