Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μία χορογραφία για τη γυναικεία κακοποίηση από την a.dd dance company

Μία χορογραφία για τη γυναικεία κακοποίηση από την a.dd dance company

Πρόκειται  για μία χορογραφία - δήλωση της γυναικείας κακοποίησης σε κάθε μορφή που μπορεί αυτή να υπάρξει, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο και θα αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό.

Η a.dd dance company συμμετέχει στο φετινό Netherlands Choreography Competition, μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον σύγχρονο χορό, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου στο Χάρλεμ της Ολλανδίας, με τη χορογραφία της Δήμητρας Παπαδάτου “break the silence”.

Πρόκειται  για μία χορογραφία – δήλωση της γυναικείας κακοποίησης σε κάθε μορφή που μπορεί αυτή να υπάρξει, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο και θα αποτελέσει την ελληνική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό.

Φόβος, σιωπή, ανοχή και ένα συναίσθημα ενοχής που όλο και μεγαλώνει δημιουργώντας μια «φυλακή» από την οποία το ίδιο το θύμα δεν μπορεί να δραπετεύσει.

Η σιωπή πρέπει να σπάσει. Η φωνή πρέπει να ουρλιάξει. Το δικαίωμα στην ζωή μάς ανήκει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να το καταπατά.

Το “break the silence” είναι μια προτροπή  για δράση προς όλες αυτές τις γυναίκες που έχουν υποστεί κάθε είδους κακοποίηση, που βιώνουν καθημερινά τον φόβο και την απειλή για την ζωή τους, που σιωπούν γιατί φοβούνται.

Η Ελλάδα δυστυχώς καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην κακοποίηση των γυναικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2018. Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αντιμετωπίσει σεξουαλική, ψυχολογική ή σωματική βία από τον σύντροφο της.  Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Πάνω από τις μισές γυναίκες που κακοποιούνται από τον σύζυγο τους δεν τον εγκαταλείπουν.

Χορεύουν η Δήμητρα Βασιλοπούλου και η Δήμητρα Παπαδάτου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024