Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γιώτα Νέγκα μιλάει στο in.gr λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων

Η Γιώτα Νέγκα μιλάει στο in.gr λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων

Μίλησα με την αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια λίγε μέρες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής της περιοδείας και

Η Γιώτα Νέγκα είχε μια πολύ δημιουργική σεζόν με μια συνεργασία που σφράγισε τη καλλιτεχνική Αθήνα. Οι εμφανίσεις της με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου άφησαν εποχή και κοινό όπως και κριτικοί είχαν να πουν μόνο τα καλύτερα.

Με αυτή την απόλυτα θετική ενέργεια και πολύ κέφι η Γιώτα ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα.

Σε ένα χώρο που δεν έχει κάνει ξανά προσωπική συναυλία, η ίδια ανυπομονεί να νιώσει την αύρα του ιστορικού θεάτρου αλλά κυρίως να συναντήσει τους αγαπημένους της φίλους.

Μίλησα με την αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια λίγε μέρες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής της περιοδείας και

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής της περιοδείας η Γιώτα μοιράστηκε μαζί μας την χαρά και την προσμονή αυτής της περιόδου.

Η συζήτηση μας ξεκίνησε από το πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας και όπως ήταν φυσικό ζήτησα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για το track list.

«Η συναυλία θα είναι εφ’ όλης της ύλης, όπως είναι πάντα» εκμυστηρεύτηκε η Γιώτα δημιουργώντας μου ακόμα περισσότερες απορίες για τα τραγούδια που έχει συμπεριλάβει. «Θα υπάρχουν τραγούδια της προσωπικής μου δισκογραφίας, αλλά και αγαπημένα λαϊκά κομμάτια μεγάλων δημιουργών» αναφέρει η ίδια και συνεχίζει: «Το πρόγρμμα είναι αυτό που είμαι εγώ, ζω στο σήμερα αλλά έρχομαι από το χθες. Το σήμερα το εκφράζει το προσωπικό μου ρεπερτόριο το λόγο που είμαι αυτό που είμαι, την πορεία μου, το παρελθόν, οι μεγάλοι μας δημιουργοί και οι μεγάλοι μας τραγουδιστές».

Στη συναυλία θα απολαύσουμε και τα νέα της τραγούδια «Οξυγόνο» και «Βρες μου έναν άλλον» προπομπούς του δίσκου που ετοιμάζει με τον Νίκο Μωραΐτη και τον Νίκο Μερτζάνο.  Μια δουλειά για την οποία δηλώνει πολύ περήφανη και τα δείγματα από τι πρώτες ακροάσεις είναι παραπάνω από θετικά.

Εκτός όμως αυτά και φυσικά από της μεγάλες της προσωπικές επιτυχία –δεν μπορεί από κανένα δίσκο της να λείπει το «Δίκιο»- θα ερμηνεύσει και κομμάτια συναδέλφων της σύγχρονων που αγαπάει πολύ. Όπως σε κάθε εμφάνισή της θα ερμηνεύσει Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μελίνα Κανά.

Ποιος όμως αποφασίζει από μια τόσο μεγάλη γκάμα τι θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμά της και τι όχι; «Η επιλογή είναι δική μου. Κάθε φορά βάζω αυτό που με κεντρίζει και αυτό που έχω ανάγκη να τραγουδήσω».

Έχει άραγε διαφορά η συναυλία στο Βύρωνα από τις υπόλοιπες της περιοδείας; Ο χώρος ορίζει στοιχεία του προγράμματος; «Η αλήθεια είναι το καλοκαιρινό κονσεπτ είναι το ίδιο παντού. Τα τραγούδια που επιλέγονται είναι τα ίδια και μένουν σταθερά σε όλα τα live. Δεν επιλέγω ανάλογα με το χώρο ή τις διαθέσεις του τόπου όπου πάω. Θέλω να επικοινωνήσω αυτό που έχω ανάγκη να πω σε όλους. Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε σεζόν, φτιάχνω καινούργιο concept, αλλά κάποιες επιλογές μένουν σταθερές. Είναι πολύ μεγάλη η λίστα που αγαπάω».

Έχοντας παρακολουθήσει αρκετές συναυλίες της Γιώτας ξέρω ότι υπάρχουν μερικοί δημιουργοί που ποτέ δεν λείπουν από τα live της. Η ίδια με επιβεβαιώνει: «Δεν μπορώ να λείπει ο Λοΐζος, ο Χατζιδάκις, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Ξαρχάκος, ο Θεοδωράκης. Δεν μπορούν να λείπουν οι δημιουργοί που μας χάρισαν τέτοια διαμάντια».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024