Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας αλλάζει (ηγετική) ομάδα

Ο Τσίπρας αλλάζει (ηγετική) ομάδα

Ενώ κοχλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα και κόμμα, το Μέγαρο Μαξίμου μένει σε δεύτερο ρόλο και η Κουμουνδούρου περνάει τώρα σε πρώτο πλάνο με τη δημιουργία ενός άτυπου πολιτικού διευθυντηρίου

Στη «μαύρη τρύπα» της κάλπης των ευρωεκλογών χάνεται ένα σημαντικό τμήμα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με αποτέλεσμα το βάρος πλέον ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών να πέφτει – και με τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα – όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στην Κουμουνδούρου.

Η βαριά ήττα των 9,5 μονάδων από τη ΝΔ δρομολόγησε μια σειρά κομβικών παρεμβάσεων στο κυβερνών κόμμα που προχωρά σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του, στη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής, αλλά και της απόφασης των τακτικών κινήσεων έως την ημέρα της κάλπης.

Επί της ουσίας η Κουμουνδούρου περνάει σε πρώτο πλάνο και το Μέγαρο Μαξίμου μένει σε δεύτερο ρόλο μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων, μια εξέλιξη που δίνει την αίσθηση της συλλογικότητας και της ενιαίας ομάδας τις επόμενες πέντε εβδομάδες έως τις βουλευτικές εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου δημιουργείται ένα ενιαίο πολιτικό συντονιστικό σχήμα που θα έχει βασικό ρόλο σε μια σειρά κρίσιμων αποφάσεων στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τα δεδομένα που δημιούργησε η ευρωκάλπη. Το άτυπο Πολιτικό Διευθυντήριο – ουσιαστικά μια νέα ηγετική ομάδα – που θα έχει κομβικό ρόλο αποτελείται από μια σειρά κεντρικών προσώπων με ειδικό πολιτικό βάρος, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που ασκούν επιρροή σε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και ο λόγος τους έχει απήχηση. Ειδικά οι Δραγασάκης και Τσακαλώτος έχουν αναλάβει να εκλαϊκεύσουν τα μέτρα οικονομικής πολιτικής και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεσαία τάξη, την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.

-Γιατί κρίθηκε αναγκαία η λειτουργία του Διευθυντηρίου;

-Με ποιο τρόπο σχεδιάζουν την ανατροπή των 9,5 μονάδων;

-Γιατί πολλά στελέχη στρέφονται κατά του Μαξίμου;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Παρασκευής

Ο Τσίπρας αλλάζει (ηγετική) ομάδα

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024